[Fate] Převodní příručka Core/FAE

Manuálek k převodu postav (a hry) mezi Fate Core a FAE; kromě jiného i hezké okénko k designu obou variant tohoto systému a ke game designu (a Evil Hat pohledu na game design) obecně.
Článek vložil sirien | Fred Hicks

DOWNLOAD: Převodní příručka Core/FAE


Převodní tabulka z Dovedností (Core) do Přístupů (FAE)

Převodní tabulka z Přístupů (FAE) do Dovedností (Core)


Návod k použití

Tato příručka není instantní konverzní automat, do nějž byste vhodili postavu z jedné strany a vypadla by vám zkonvertovaná do druhé verze bez jakékoliv vaší další snahy. Podobně jako u jiných věcí, jedná se o nástroj, který musíte použít alespoň trochu uvědomělým způsobem.


"Hrubý" výsledek konverzních "pravidel" z této příručky vám dá nějakou úvodní představu - ta bude nejspíše dost blízká, ale není nutně úplně přesná. U jednotlivých položek (dovednosti, přístupy, triky...) často závisí nejen na tom, co jsou, ale i na tom, jak je u dané postavy chápete. Typicky dovednost Klamání se překlápí výrazněji do Lstivého přístupu. Jenže ne každá postava, která umí dobře lhát a podvádět, to nutně dělá Lstivě - některé na to mohou jít spíš Chytře. To jsou detaily, které si musíte pohlídat popř. podle uvedených postupů doupravit sami (podobně jako Fred v samotné příručce při ukázkové konverzi z FAE do Core přehodil jednu Abigailinu dovednost výš, než původně vyšla, protože mu prostě přišlo, že se to tak k té postavě víc hodí).


Tato příručka je nejen manuál k převodu, ale i poměrně dobré okénko do designu samotného Fate (resp. zejména FAE) a do vnitřního fungování systému, takže byste s tím po jejím přečtení neměli mít problém. Kdyby něco, ptejte se v diskusích k Fate Core popř. k FAE.


Další důležité odkazy

Překlad Fate 4e Core System

Překlad Fate Accelerated Edition (FAE)

Diskuse k Fate Core

Diskuse k FAE

Originály Fate Core, FAE a další (oficiální website)


Článek vložil sirien | Fred Hicks 27.03.2016
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 3 příspěvky.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.11834383010864 secREMOTE_IP: 3.145.93.210