Atu Sarhan

Zápisky z hraní... Stručný zápis cesty tří nadzemních trpaslíků do tajemného města Atu Sarhan, poslední svobodné pevnosti podzemních trpaslíků.
Napsal Ebon Hand
Obsah článku:
Nejsem žádný spisovatel a píšu fakt stručně, možná až tak, že to má vypovídací hodnotu jen pro ty, co to hráli... Taky naše hra je dost osobitá.
Ale stejně, než to schovávat doma.. :-)
Po právě skončené řeži na hranici Asrínského a skřetího území nastal opět klid. V temných chodbách nejhlubšího podzemí jsou slyšet dopadající kapky a rychlý dech třech trpaslíků. Krev crčí z ogarů. Kulisu v temnotě doplňovalo hluboké dunění z nedalekých dolů. Trojice se cítí velmi unavena. Obrali mrtvolu Asrína o cennosti a nádhernou válečnou sekeru. Tichými úsečnými větami se shodli na nutnosti zmizet před dalšími pronásledovateli a dát se do kupy. Stáhli se pár hodin cesty od hlavního tunelu do slepé štoly, kde Bovaldin štolu uzavřel mocným kouzlem a dlouhou dobu kouzlo udržoval. Čas strávený v klidu uzavřené štoly pomalu zahojil všechny rány.
S postupujícím časem začala trojice dumat, co podnikne.
Bovaldin se rozhodl seslat jedno ze svých nejmocnějších kouzel a s pomocí Bardaka nahlédnout do okolního podzemí. Ke slovu tak opět přišel trpoší škopek a vzácný Tauril. Kouzlo bylo zaměřeno k nahlédnutí do skřetích držav a k pátrání po ogarech. Ovšem z obrazu na hladině škopku trpoši zcepeněli. Doly, jež slyšeli, patřily skřetímu městu v sousedství. A v dolech spatřili stovky, možná tisíce trpaslíků v okovech, jak dřou na šmejdské skřety. Otřeseni dlouho nebyli schopni slova a myšlenky měly černé jak okolní chodby. Ale Bovaldin s Wastroxem vymyslili lstivý plán, jak poslat ogarům poselství a zároveň skřetům zamotat hlavu.
Zbourali svůj tábor a zrušili uzávěr štoly. Přesunuli se zpět na tajnou trpasličí stezku a začali realizovat svůj plán. U znamení, jež značilo stezku, opět Bovaldin použil škopek, Tauril, a nahlédl do dolů. Spoléhali se, že trpoší řečí již skřeti nevládnou. Světlo z Taurilu prozářilo celé podzemí. Když se obraz ustálil, seslal Bovaldin skrze obraz Bardakovo požehnání a začal přednášet poselství, jež složili s Wastroxem. Berden jej trpasličí magií slovo po slovu vytesal do skály vedle znamení. Wastrox hlídal. Temným podzemím po dlouhé době hřměl trpasličí hlas:

Vstaňte padlí bojovníci,
vaše cesta nekončí.
Skřetí zhouba vede naše kroky.
Pořád dál, pořád hloubš.
Až zazní hlas pozemského rohu,
uškrť skřeta v rohu.
My z povrchu jdeme dolů,
vy z hlubin a opět spolu.
Boty ogarů drtí skřetí lebky.
Ať jim shnijou kundy!
Bovaldin rychle ukončil všechna kouzla a hodil škopek zpět na batoh. Všichni se na sebe zazubili. Zaseli semínko naděje zotročeným ogarům. Sebrali své věci a pádili dál po stezce, jak to jen šlo. Toto muselo zbudit velký rozruch.
Po mnoha hodinách v temných chodbách je Wastrox zarazil a sám se vydal prozkoumat cestu. Na cestě byl skřetí strážce, ale Wastrox se jako stín přiblížil až k němu a v naprosté tichosti mu vrazil svůj scimitar do zad. Strážce se s výkřikem pokusil o obranu, ale Wastrox druhým úderem ukončil jeho špinavé bytí.
Bohužel kouzlo a záře z Taurilu zburcovala celé podzemí. Osamocení střetí stopaři útočili na skupinku a tím ji zpomalovali. Jedním z útočníků se stala i obří stonožka, se kterou se ogaři museli vypořádat. Viditelně je pronásledovalo vše, co se umělo pohybovat. Trojici přepadl také osamocený skřetí válečník, ale boj s ním byl mnohem tužší. Ač ogaři bojovali srdnatě, nemohli jej udolat a on rozséval těžké rány. Až s posledním vypětím Bovaldin zasadil, snad místnímu šampionovi, smrtelnou ránu. Ale jeho zranění byla natolik vážná, že nemohl pokračovat v tom zběsilém tempu. Nakonec Berden i přes svůj věk musel Bovaldina kus cesty nést.
Dorazili do úzkého dlouhého sálu. Na jeho konci se tyčila majestátní pevnost. Ta stejná z věštby, trpasličí pevnost! Vyrazili maximální rychlostí.
Kolem se začali sbíhat skřeti, hulákat a pronásledovat ogary. V cestě se trojici vztyčil hrozivý protivník! Snad dvacet metrů vysoký kamenný obr, přikovaný na dlouhém řetězu. Trojice pádila dál, ale naděje byla malá. Bovaldin všem požehnal silou Bardaka a též notnou dávkou Taurilu. Sál prozářil jeho jas a skřety přivedl takřka k šílenství touhou. Bovaldin zadul na roh jak to jen šlo a vyrazili. V cestě se jim tyčil hrozivý obr. Berden zatočil přímo k obrovi a vyzval trpoše, ať pádí dál, jeho cesta že je u konce. Vrhnul se do strašné řeže s tím monstrem. Bovaldin s Wastroxem se prosekávali dál. Koutkem oka zahlédli, že Berden inicioval amulet Atu Bararan a kolem něj se vynořila přízračná armáda trpasličích duchů. Nastala ukrutná řež a dva ogaři dál pádili. Když se prosekali na schodiště k bráně, spatřili, jak posekaný obr svou ohromnou pazourou přibil Berdena k zemi. Přízračná armáda kosila skřety a než se rozplynula, dorazila i strašného obra.
Brána trpasličí pevnosti se otevřela, Bovaldin s Wastroxem po mnoho úskalích opět spatřili trpaslíky, poprvé v životě podzemní. Ale jejich pohled zabloudil i zpět a srdce se jim sevřelo. Z pod obra skřeti vydolovali Berdenovu mrtvolu a rvali jí na kusy...
< Atu Sarhan I >
Atu Sarhan II
Napsal Ebon Hand 15.05.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 6 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.11960887908936 secREMOTE_IP: 54.221.159.188