4.8.2015 15:07 - ShadoWWW
sirien: Zkus i restauraci u pomníku Emy Destinové.
5.8.2015 12:28 - PetrH
S tou paizloidni hospou bych souhlasil.
7.8.2015 11:37 - LZJ
Quentin: Za mě tehle pátek nic moc. Ale kdybyste hráli od těch cca pěti, tak bych se stavil na chvíli podívat.
7.8.2015 12:48 - Quentin
Nakonec hrajem u nás, když nikdo z prahy nemá dnes čas.
27.8.2015 09:32 - Quentin
Co říkáte na takhle náhodně určené raciálky?
27.8.2015 10:12 - Vojtěch
Trpaslík - pivovarnictví, ne?

Není ten vlk u orka do začátku docela vraždný?

Goblin - návrhy

Hnusné kousnutí - Do tvé huby přijde leccos a tvé kousnutí je horší než od jedovatého hada. útok přes Obr/Sil, 1k2 zranění + nějaká slabší otrava.

Pekelný puch - Pokud se alespoň tři dny nekoupeš, tak si nepřátelé musí házet proti tvému charisma, aby do tebe dokázali kousnout.

Šikula - z jakéhokoli šrotu dokážeš vyrobit za 1k6 kol zbraň, která dokáže působit 1k6 zranění (bodné/sečné/drtivé/oheň, pokud na tom záleží), ale při hodu 1 na poškození se rozsype.

Neskutečné vřeštění - tvé hlasivky dokáží vyprodukovat zvuk spolehlivě se nesoucí do dálky a i přes několik překážek. Teď o tobě ví úplně všichni.

Gnóm - návrhy

Vílí kůže - všechna utržená zranění jsou o 1 nižší, ale alergie na železo ti působí neskutečnou bolest a železné zbraně ti působí o 2 vyšší zranění.

Zajímavé houbičky - Nosíš s sebou zásobu všelijakých stimulantů. Hoď si 2x na obratnost, odolnost a sílu a zapiš si obě hodnoty tak, že máš sadu dvou horších a jedné lepší hodnoty. To jsou tvé běžné vlastnosti. 1 x za den se můžeš nadopovat a použít sadu se 2 lepšími vlastnostmi a jednou horší na 1 hodinu.

Přesvědčivost - Dokážeš jednomu vykecat díru do hlavy. Bohužel občas tomu věříš i ty sám. Můžeš se pokusit namluvit všem v doslechu nějakou věc, i úplnou blbost. Všichni kolem, včetně tebe hodí na inteligenci proti tvé charismě a pokud neuspějí, připadá jim tvé tvrzení pravdivé, pokud si ho nemůžou nějak ověřit. Například na "letí drak" se všichni ohlíží. Na každého toto působí jen jednou, pak už ti nevěří ani nos mezi očima.
27.8.2015 11:23 - Gurney
Quentin píše:
Co říkáte na takhle náhodně určené raciálky?

Líbí se, jen přemýšlím jestli by ti měly přímo určit původ, jak to některé z nich dělají ("vyrůstal a pracoval si na farmě, +2 k nosnosti") nebo jen dávat bonus ("Trénink je víc než talent. Vyber si dvě libovolné vlastnosti a vyměň jejich hodnoty"). První mi přijde takové hrozně určující, druhé to zas redukuje jen na čísla...

...možná úplně nejlepší by bylo aby původ dal bonus, obkecat sis ho mohl jak chtěl, ale byly by k tomu příklady ("možná jsi vyrůstal na farmě nebo strávil dlouhá léta jako legionář: +2 k nosnosti"). Nevýhoda je, že je ta tabulka pak ukecanější, ale zrovna u tvorby postavy by to nemuselo zas tak vadit.

EDIT: ještě bych možná dal u lidí jako jednu z možností hodit si něco z elfské tabulky (elfí krev)
27.8.2015 12:37 - Quentin
Vojtěch: Jakej je vlastně rozdíl mezi pivovarstvím a pivovarnictvím?

Ten vlk je OP jak sviň už v normálním dnd. Nevím, jestli je imba ho mít na prvnim lvlu nebo má jen přestřelené staty. Udělejte někdo summon jerson, ať nám řekne, jakou má šanci člověk s mečem proti divokému vlku.

Dík za návrhy. Budu ty ostatní rasy dopisovat později.

Gurney: Lidé na první nevypadají takhle, ale spíš takhle. Vnutit někomu, že je vesničan není tak špatné pro komunikaci žánru. Ale už si na to stěžoval sos na fóru, takže máš možná pravdu :)

Prozatím jsem to změnil na "Roky jsi dřel na farmě nebo v otroctví."
27.8.2015 12:50 - Vojtěch
Pivovarství je nějaký novotvar či co? Já to slyším prvně.

Jinak vlka bych možná do začátku dal jako štěně, ať si vrahouna vypiplá.
27.8.2015 12:51 - York
Quentin píše:
Vojtěch: Jakej je vlastně rozdíl mezi pivovarstvím a pivovarnictvím?


Řekl bych, že "pivovarství" je zastaralá forma "pivovarnictví".

Viz:

Píše:
Od staročeského kompozita pivovar dále vznikala čelná derivovaná substantiva, např. pivovarna, ojed. pivovarnicé (provozovna na výrobu piva), pivovarstvo, pivovarstvie(tj. pivovarnictví, pivovarství, pivovarská činnost), ale i derivovaná adjektiva pivovamý, pivovarni, pivovarský. pivovaréí.
27.8.2015 15:01 - Quentin
Akorát jsem si řikal, že by jich u člověka mělo být víc, protože by měl bejt nejčastěji hraná rasa, ale není snadné udělat je dostatečně generic.
27.8.2015 15:35 - Vojtěch
*casts summon inspiration*

Alternative racial traits atd.
28.8.2015 08:32 - PetrH
quentin: me se to fakt libi. dokazu si tohle predstavit, jako nejaky hezky random generator k sandboxu, kde k tomu bude i startovaci dobrodruzstvi ci kousek prostredi, treba ten tvuj kousek;) asi te nekdy budu muset potkat osobne, mas inspirativni napady...
17.12.2015 00:01 - Quentin
17.12.2015 00:42 - Gurney
Awesome. "Ekologické" články z Hack&Slash jsou moje oblíbené a tohle je minimálně stejně dobré.
17.12.2015 08:42 - Quentin
Gurney: Díky.

Pointa těch ecology článků je vymyslet k tomu monstru mnoho alternativních schopností, zvyklostí a původů, aby hráči nevěděli, co mají čekat. Jsou to vlastně twisty na tradiční potvory.

Já jsem bohužel pro inspiraci procházel všelijaké mermaid legendy, a tak jsem si je oblíbil, že se mi to nechtělo vlastním brainstormem prznit :D Takže je to vlastně opak ecology článku. Proto je to i tak krátké.
17.12.2015 18:51 - skew
Mě se takovej formát hodně líbí. Ani tak ne proto, že hráči nevědí co čekat, jako spíš ta představa, že s tím každej DM pak pracuje po svém, zařadí si do své hry to, co se mu líbí/hodí nejvíc.

Jestli budu někdy za tisíc let dodělávat svou verzi Dungeon Squad, koketoval jsem s myšlenkou udělat bestiář (nebo alespoň části) podobným způsobem, stanovit většinu faktů na tvrdo, ale dát k některým bytostem tabulku s několika možnostmi i vzájemně nekompatibilních faktů, ať si DM vybere co chce.
Taky mě láká myšlenka vytvořit bestiář / svět plný protichůdných myšlenek konstatovaných jako fakt, ať se s tím čtenář popere podle svého (nicméně je asi slušnost upozornit v úvodu, že ten bestiář je takhle koncipovaný).
22.12.2015 20:44 - Quentin
28.12.2015 10:10 - Quentin
2.1.2016 15:06 - skew
Hodně fajn, nápad uděla dungeon z krakena je hustej! Jakožto sídlo toho kultu bych tam asi někam hodil 2k6 mutantů.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.12434697151184 secREMOTE_IP: 3.235.42.157