Drow, aneb temný elf (shrnuté dohady a povědomí)

Obsah článku:

 

Válka

 

Drowové neválčí tak jako jiné rasy. Jejich armáda na pochodu je jen obludně velká nájezdnická banda. Cestují nalehko a spoléhají se na rychlost a útok z nečekaného úhlu. První sled je zpravidla vlna otroků, kterou prostě drowové ženou před sebou aby uvedla nepřítele ve zmatek. Ještě než se první vlna rozpadne, pálí zpravidla mágové a kněží mezi nepřátele nejsilnější plošná kouzla, co jim přijdou pod ruku s cílem způsobit maximální ztráty a na vlastní ani v nejmenším nehledí. Pak ve vrcholícím zmatku do míst, kde se nepřátelská formace rozpadá vtrhnou drowí válečníci za běhu pálící šipky potřené silným uspávacím jedem a pak sekající na kusy ty, kteří zůstali na nohou. Ne že by temní elfové nejednali koordinovaně, ale jejich obrovská osobní převaha nejlépe vynikne, když nepříteli zabrání využít možnosti spolupraovat a obrátit tak nižší počet elfů proti nim. Temní elfové se snaží zničit nepříteledřív, než se zmůže na účinný odpor a a jejich uspávací jed funguje zároveň jako násobitel síly a zdroj budoucích otroků. Boj ve formaci je také často nepraktický kvůli nedostatku prostoru, proto se drowové spíš snaží rozbít bitvu na osobní souboje. Větší střediska odpou také často napadají vyvolané bytosti, kterým nehrozí takové nebezpečí. Vyvolaný démon po porážce zase zmizí, ale co? Když roztrhá pár nepřátel a ukousne tak část formace, tak je to rozhodně dobrá investice. Drowové válčí většinou pěší. Jízdní tvorové jsou v podzemí nepraktičtí kvůli nerovnému povrchu, ale pavouci nebo jeskynní ještěři občas umožňují napadnout nepřítele z neobvyklého směru, ale drowové málokdy válčí na zvířatech zblízka jako lidští rytíři, spíš se snaží narušit nepřátelské formace střelbou z úhlu, který znemožňuje účinné krytí a udeří, až když už je nepřítel rozprášen, aby nemohl ustoupit a přeskupit se. Létající tvorové jsou většinou zastoupeni jen vyvolanými démony, nebo kouzelníky. Držet si rozsáhlé síly schopné letu je možné jen u velkých propastí. Drowové málokdy sídlí dost blízko povrchu, aby měli létající tvory tam. Námořní síly jsou jim prakticky neznámé.

 

Drowové preferují kratší sečné a bodné zbraně umožňující využít rychlost a obratnost i v omezeném prostoru. Ze steného důvodu je v rukách temných elfů spíš vidět kuše, než luk a málokdy nosí těžší zbroj než kroužkovou košili, nebo šupinové brnění. Pevné krunýře se občas zaseknou mezi skalami, a proto nejsou moc oblíbené. Elfové se snadno stávají mistry v použití jedů a ve skrývání. Drowský uspávací jed funguje rychle sami drowové jsou proti proti spánku imunní, takže se nemusí bát náhodného poranění. Způsob boje pak připomíná spíš tanec. Drow se snadno prosmekne pod zbraní a ponoří čepel mezi žebra protivníka a odkrouží zpět, než se jeho cíl stačí dostat do střehu zpět z chyby kterou celou akci drowovi umožnil. Drow je jako doma může li provádět sérii úderů a úniků. Raději než podstoupit dlouhý souboj se drow stáhne zcela a nutí protivníka opustit obranné postavení. Pronásledovat ho znamená být náhle bez ochrany spolubojovníků, zůstat na místě si říká otrávenou šipku. Drowští kouzelníci se zpravidla vyhýbají výrazným světelným efektům kvůli citlivosti vlastních bojovníků. Většinou preferují vyvolávání a oživování nemrtvých pro posílení vlastních řad a zlomení nepřátel kouzly útočícími na mysl, nebo manipulujícími s okolím.

 

< Strana 5 >
Strana 4 Strana 6
Postupně ještě přidám další informace o drowech na jednotlivých světech a příslušných božstvech, jak se mi povede něco vypátrat.
Napsal Vojtěch 12.04.2012
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 47 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.13361501693726 secREMOTE_IP: 3.142.244.66