Kultura

ShadoWWW
3.3.2010 07:30
Dračí doupě II (původní)
Konečně vznikly oficiální stránky Dračího doupěte II. Zatím tam jsou jen stylové wallpapery a seznam autorů.

Trochu mě překvapilo, že tam není nikdo, kdo by se nějak častěji objevoval na stránkách Kostky. Z toho mi vychází, že nové DrD bude mít pravděpodobně blíž k Fate než k DnD 4E.

TATO DISKUSE JE VYHRAZENA PRO PŮVODNÍ (NEREVIDOVANÉ) DRD2. DISKUSE O REVIDOVANÉ (AKTUÁLNÍ) VERZI JE ZDE

Recenze původního DrDII:
Sirienova recenze
Jersonova recenze
30.7.2010 16:26 - sirien
Kostej píše:
Myslíš vás cca osm kibiců z tohohle webu?

ad1 tenhle web čte o dost víc lidí než se zdá, takže názory zde prezentované mají značnou tendenci se šířit. Zvláště, je-li zdejší publikum ve shodě. Ani google tuhle diskusi nehází moc hluboko, takže...
ad2 pominu-li, že lidé na tomhle webu patří co se znalosti a chápání RPG týče k nejpřednějším u nás, minimálně z těch ochotných k otevřené diskusi (i kdyby pro nic jiného, tak protože tohle je jeden z pouhých dvou portálů, kde se takoví lidé scházejí) tak místní osazenstvo reprezentuje hned několik myšlenkových proudů ohledně RPG, které mají mnohem širší zastoupení. Ignorovat je neznamená ignorovat osm "kibiců", ale kdekoho kdo sdílí podobný náhled. Věcných argumentů tu padlo docela hodně...
30.7.2010 16:57 - Colombo
Píše:
ad2 pominu-li, že lidé na tomhle webu patří co se znalosti a chápání RPG týče k nejpřednějším u nás,

Díky, to jsem od tebe nečekal:D
30.7.2010 17:41 - sirien
Colombo píše:
Díky, to jsem od tebe nečekal:D

pravda, mohl jsem to upřesnit na "někteří lidé" nebo na "část místních návštěvníků"...
30.7.2010 18:18 - Kostej
Jistě, vyposlechnout si zdejší názory může být přinosné, ale nemyslím si, že by členové zdejší komunity tvořili znatelnou část potenciálních kupců, takže pokud Altar bude kostku ignorovat, tak se zas až tak moc nestane.
30.7.2010 18:40 - Geralt
Kostej píše:
istě, vyposlechnout si zdejší názory může být přinosné, ale nemyslím si, že by členové zdejší komunity tvořili znatelnou část potenciálních kupců, takže pokud Altar bude kostku ignorovat, tak se zas až tak moc nestane.

Možná jsem měl nějakou vlčí mlhu, ale kritické výtky jsem zaznamenával i v diskusích na oficiálních stránkách i jinde, kde to občas čtu.

To klidně může ignorovat celý český RPG internet, protože jaké procento potenciálních kupců na něm působí? Nicméně byla by to dost krátkozraká politika.
30.7.2010 19:00 - táá dýý dáá dýý dá
do noveho Dracaaku jebou i na RPG foru. a az ho vydaji tak do nej budou jebat i lidi internetem nepolibeni. hawk
30.7.2010 20:11 - Kostej
Na DrD2 se snesla kritika nejen tady ale i jinde, o tom není sporu, a je to podle mně normální. Každý projekt, který se týká kultovního tématu (a to dračák pro RPG scénu v Čechách bezesporu je), vzbuzuje emoce a je podroben přísné kritice. Já si jen nemyslím, že zrovna d20.cz, plný lidí co patří co se znalosti a chápání RPG týče k nejpřednějším u nás, přičemž žádný z nich překvapivě není v týmu tvůrců, je zdroj objektivního hodnocení nebo nějaký reprezentativní vzorek hráčů DrD.
30.7.2010 20:31 - ShadoWWW
Kostej píše:
přičemž žádný z nich překvapivě není v týmu tvůrců

Možná to bude tím, že Bouchi dělal výběrovku na RPG F a ne tady.

A možná ï tím, že Bouchi má antipatie k D&D, ale to je jen můj dojem.
30.7.2010 23:31 - Jerson
Kostej píše:
Jistě, vyposlechnout si zdejší názory může být přinosné, ale nemyslím si, že by členové zdejší komunity tvořili znatelnou část potenciálních kupců, takže pokud Altar bude kostku ignorovat, tak se zas až tak moc nestane.

A znáš názory potenciálních zájemců o DrD2? Nebo jinak - znáš nějaké potenciální zájemce o DrD2, nepočítaje ty, kteří chtějí mít další RPG ve sbírce k těm několika desítkám, které už mají? Od dračákistů jsem četl mnohem horší a stručnější odsudky, a přitom to jsou potenciální zájemci. A lidí, co by měli hrát nový dračák pod lavicí na základce se podle mně nikdo na jejich názor neptal, nebo to alespoň nezveřejnil.
30.7.2010 23:33 - Geralt
Tu poznámku o objektivitě hodnocení z Kostky, přiznám se, příliš nechápu. Spíš bych čekal, že herní zkušenosti a také určitá vyzrálost naopak umožňuje zdejšímu hráčstvu vyjadřovat se s odstupem a nezaujatě - narozdíl od zarytých konzervativců nebo natěšených fanoušků.

Stran reprezentativnosti. V tom případě si Altar nemusí dělat hlavu ani s připomínkami v jiných koutech internetu, protože tam se s typickými hráči DrD taky pytel netrhá. Ze zvědavosti by mě docela zajímalo, kde a jak najít reprezentativní skupinu hráčů Dračího doupěte, která bude zároveň s to poskytovat potřebný feedback?
31.7.2010 10:03 - táá dýý dáá dýý dá
ja dracak kritizovat nehodlam - at ho kritizuji ti co si to koupi. ja si to hodlam stahnout z netu
31.7.2010 10:45 - Night of Triumphatorr
táá dýý dáá dýý dá píše:
ja dracak kritizovat nehodlam - at ho kritizuji ti co si to koupi. ja si to hodlam stahnout z netu


taky to tak vidím. když mi kámoš ukazoval to demo, chtělo se mi zvracet.
31.7.2010 10:49 - Merlkir
Píše:
ja dracak kritizovat nehodlam - at ho kritizuji ti co si to koupi. ja si to hodlam stahnout z netu

Píše:
taky to tak vidím. když mi kámoš ukazoval to demo, chtělo se mi zvracet.


D20 - kolébka ctností.

:D

Dobře kluci, dobře to válíte.
31.7.2010 10:59 - Merlin
Merlkir píše:
D20 - kolébka ctností.
nemyslíš, že tohle je zbytečný? jsem rád, že paušalizuješ...ale jestli máš obecně problém přijímat kritiku, dá se na tom pracovat..vím o čem mluvím
31.7.2010 11:04 - Merlkir
Smajlík, ne? Joke, joke.
Nechápu že někdo veřejně napíše o svém úmyslu krást elektronickou verzi nějakého produktu.

S kritikou opravdu problém nemám, ale "chtělo se mi zvracet" a "jsem zloděj" není kritika. ;)

(A s tou testovací nemám skoro nic společného. Jen tak btw.)
31.7.2010 11:59 - Peekay
K tomu feedbacku:

"Je mi z toho na zvracanie" nie je moc kritika, to je pravda. Na druhu stranu, "Je mi z toho na zvracanie, pretoze..." (napisane v reporte z testovania) je platnou spatnou vazbou a budeme sa jej venovat rovnako vazne ako akejkolvek inej spatnej vazbe z testovania.

(inymi slovami: prakticky kazdy ma moznost precitat a zahrat to, co sme pripravili. Nazory tych, ktori tuto namahu investuju su brane omnoho vaznejsie)

Este sa trochu vratim k dvom starsim prispevkom:

sirien píše:
Na GC bylo prý řečeno, že v návaznosti na sesypanou kritiku se v DrDII bohužel nedočkáme ani obřího pavouka, ani vodníka tak, jak jsme je četli :(


Ludia, ktori boli na prednaske (vratane Siriena) vedia, ze sme povedali:

"Spatnu vazbu na uverejnene ukazky citame a berieme do uvahy - napriklad obri pavuk bol pomerne zasadne prepracovany."



Alnag píše:
Možná, kdyby dali na kostku k proof-readingu celá pravidla, mohla by z toho být i jen mírně špatná hra. :)


Kazdy, kto sa zucastni verejneho testovania, realne takuto moznost (postupne, s pokracovanim testov) ziskava.
31.7.2010 12:45 - Sosáček
sirien píše:
lidé na tomhle webu patří co se znalosti a chápání RPG týče k nejpřednějším u nás

:D
31.7.2010 20:33 - Kostej
Jerson píše:
A znáš názory potenciálních zájemců o DrD2?
Lze předpokládat, že nejvíce potenciálních zájemců o DrD2 bude mezi stávajícími hráči DrD? Pokud se na tom shodneme, tak ideální zdroj názorů je např. dracidoupe.cz. Přijde mi, že debata tam je mnohem mírnější a řeší se tam o dost jinačí problémy než na d20.cz
Geralt píše:
Spíš bych čekal, že herní zkušenosti a také určitá vyzrálost naopak umožňuje zdejšímu hráčstvu vyjadřovat se s odstupem a nezaujatě
Vidíš, já taky. Vypadá to ale, že k tomu je potřeba vyzrálost nejen herní ale také osobnostní.

Geralt píše:
Kde a jak najít reprezentativní skupinu hráčů Dračího doupěte, která bude zároveň s to poskytovat potřebný feedback?
Co třeba v rámci veřejného betatestu, který minulý týden začal?
31.7.2010 20:54 - Jerson
Kostej píše:
Lze předpokládat, že nejvíce potenciálních zájemců o DrD2 bude mezi stávajícími hráči DrD? Pokud se na tom shodneme, tak ideální zdroj názorů je např. dracidoupe.cz. Přijde mi, že debata tam je mnohem mírnější a řeší se tam o dost jinačí problémy než na d20.cz

A můžeš poslat odkaz na příslušnou debatu? Já tam nemůžu nic rozumného najít.
DrD2 má být zaměřeno i na nováčky, ale nevím jak moc, i když ono je to asi jedno, kdo si ho koupí, hlavně aby se prodávalo.
31.7.2010 21:41 - Kostej
Např. to jejich obecné fórum nebo stůl v putyce co se jmenuje DrD2 či tak nějak. Když si odmyslíš flame, co tam pěstuje Quicci, tak se dozvíš, že je zajímají věci jako jestli tam bude naložení, jak hodně se bude odehrávat DrD2 v podzemí, překvapilo mě, že se tam ozvaly hlasy, že pravidla pro sociální střety někteří cíleně nechtějí apod... nečetl jsem to nějak podrobně, ale řeší tam často věci, které by vám na d20.cz přišly mimo.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.11681413650513 secREMOTE_IP: 3.144.109.5