Kultura

ShadoWWW
3.3.2010 07:30
Dračí doupě II (původní)
Konečně vznikly oficiální stránky Dračího doupěte II. Zatím tam jsou jen stylové wallpapery a seznam autorů.

Trochu mě překvapilo, že tam není nikdo, kdo by se nějak častěji objevoval na stránkách Kostky. Z toho mi vychází, že nové DrD bude mít pravděpodobně blíž k Fate než k DnD 4E.

TATO DISKUSE JE VYHRAZENA PRO PŮVODNÍ (NEREVIDOVANÉ) DRD2. DISKUSE O REVIDOVANÉ (AKTUÁLNÍ) VERZI JE ZDE

Recenze původního DrDII:
Sirienova recenze
Jersonova recenze
24.10.2010 22:08 - mrtvej bůh
Sirien píše:
Mastičkář.
Uhranutí. Choroba.

To je kompletní seznam argumentů, proč to bude šit v řadě, nebo sis ještě dva tři další nechal v záloze?
24.10.2010 22:16 - Merlkir
Sirien je opět překvapen, že nám tu "vesnickou fantasy" pořád nevymluvili.
24.10.2010 22:18 - sirien
Dojmy nejsou podepírány argumenty, proto to jsou dojmy. Ty moje vychází z původního dojmu že se jako u mnohe předchozích produktů Altaru potenciál vytrácí a je nahrazován špatným kliše a nudou.

Rozhodně nehodlám ten dojm nikomu předkládat jako nějak objektivní. Minimálně ne dokud si nepřečtu konečnou versi. Jen mám prostě pocit, že to bude hodně smutné čtení.
24.10.2010 23:24 - Sosáček
mrtvej bůh píše:
To je kompletní seznam argumentů, proč to bude šit v řadě, nebo sis ještě dva tři další nechal v záloze?

Jeste ma dva, lovec a kejklir :D
25.10.2010 00:23 - sirien
Lovce osobně nesu relativně dobře, taková hezká foremná classa, můžeš z toho udělat tradičního lovce z divočiny, lovce nebezpečnejch šelem, lovce odměn...
...pokud to teda nebude ten vesnickej lovec co loví ty hraboše, dokud si na čtvrtym levelu netroufne na vlka, to už nesu o dost hůř
25.10.2010 06:20 - noir
Mě teda ty názvy neuráží. Pro mě jsou relativně přijatelný - teda až na to, že mi připomínají cvičení u logopeda:"zaříkávač, kejlíř a mastičkář přišli do Řáholce".

Teda vlastně mi nevadí, když je čtu. Když je mám vyslovit, tak už mě moc přes hubu nejdou. Moc si nedokážu představit, jak o sobě hráči mluví jako o multiclass mastičkáči/zaříkávači.

Řekl bych, že se k tomu dá přistupovat dvěma docela rozdílnými styly. Za prvé takovým tím pozitivním, kdy se při slovu mastičkář vybavím povinnou četbu a vstanou mi vlasy hrůzou na hlavě. Mastičkář dělá mastičky a to by mě moc ke hře za něj nemotivovalo. Ale taky si můžu představit ten vysloveně pojorativní význam a pak mě postava docela baví. Podvodník, kterému jeho lektvary způlky nefungují, napůl chvástavý zloděj, napůl podobní prodavač, jo to by šlo.

Spíš mě trošku nudí ty schopnosti - a především mi přijdou jako dělaná každá pr jinou hru. Teda možná to tak v pravidlech není, ale tady se mi zdá, že jejich výběr tomu naznačuje. Bojovník může v boji udělat něco okamžitě, lovec jakbysmet. Ale chudák mág musí čekat týden, než se něco stane? Trošku divný, ale třeba je jen autoři trochu nevhodně vybrali.
17.11.2010 23:33 - ShadoWWW
Na ofic. stránkách vyšla nová ukázka z Pevnosti o pokročilých povoláních.
17.11.2010 23:49 - sirien
...bla bla bla... ...hromady zbytečného balast textu, mám chuť někoho zažalovat za ztracený čas mého života... ...další bla bla bla...

...ty dovednosti a zvláštní schopnosti konečně vypadaj nějak zajímavě a hratelně...

...jen mi někdo ksakru vysvětlete, proč se mám **** s těma předchozíma socka-levelama abych mohl hrát něco zajímavýho.
18.11.2010 00:00 - Alnag
Když se dívám na ta povolání (která jsou zjevně pokračováním jen jednoho základního), tak nechápu, proč se tam stále stupidně trvá na tom, že přístup k nim lze získat jen kombinací základních povolání (což je blbost už jen kvůli budoucímu nárůstu kombinací... jak jsem psal dříve).

Proč musím být bojovník/mastičkář (příklad, nevím, co tam je), abych mohl velet v bitvě jako válečník? WTF?
18.11.2010 00:23 - Nerhinn
Líbí se mi tam to slovo "ohlasy" :) Na druhou stranu se mi tam nelíbí slovo "vánoce".
18.11.2010 00:43 - mrtvej bůh
sirien píše:
jen mi někdo ksakru vysvětlete, proč se mám **** s těma předchozíma socka-levelama abych mohl hrát něco zajímavýho.

To máš stejně, jako u Exaltů musíš nejdřív nabrat dost expů na to, abys mohl být heroický smrtelník, a pak ještě dost na to, abys mohl exaltovat.
18.11.2010 01:35 - Gurney
ShadoWWW píše:
Na ofic. stránkách vyšla nová ukázka z Pevnosti o pokročilých povoláních.

Mohli by vydat shrnutí podstatných informací ze všech těch ukázek na jedné přehledné A4.. teda až uvolní tolik informací aby to vydalo aspoň na tu A4 :)
18.11.2010 01:48 - sirien
mrtvej bůh píše:
To máš stejně, jako u Exaltů musíš nejdřív nabrat dost expů na to, abys mohl být heroický smrtelník, a pak ještě dost na to, abys mohl exaltovat.

Bullshit. U Exaltů začínám jako exaltace, ať už Neporaženého Slunce, Šílené Luny, Nebeských Pannen nebo Elementárních draků... a s klidem můžu vyexaltovat s tím že jsem předtím byl vzásadě dost socka, protože Lytek má fakt divnej smysl pro humor. Případně začínám jako polobůh nebo jako half-caste... Zákldní kniha je o Solarech, další jsou o zbylých exaltech... a polobozích a kdovíčem ještě... a ano, je tam i kniha která umožňuje hrát smrtelníky případně Mortal Hero, nicméně to je jen jeden sourcebook z mnoha, navíc nijak zvlášť rozšířenej napříč hráči exalted.
18.11.2010 07:09 - Lokken
Nějak se nemůžu zbavit pocitu, že jsem se z té spousty pro mě stylem nepříjemného textu dozvěděl jedinou použitelnou informaci - tvůrci přejmenovali adepta. Ale aspoň se informační hodnota drží na obvyklé úrovni! :D
18.11.2010 07:42 - noir
Uá, už zase duševní souboje? A druid už zase bude k něčemu jev ve"hvozdu"? Popravdě, tyhle věci mě na starém drdku vadily hodně moc. Že se k nim vrátí, v to jsem opravdu nedoufal...
18.11.2010 07:50 - Argonantus
Píše:
mimochodem, název povolání adept tam ční, protože vybočuje z trendu.


Uááá. Toho jsem si nevšiml.
Adept není povolání, ale level, alespoň v původním slova smyslu. Podle vzorce "matematik, geolog, jazykovědec a profesor". Úplně idiotský název.

EDIT: Aha, koukám, že už to předělali.
18.11.2010 12:43 - skew
Píše:
Když se dívám na ta povolání (která jsou zjevně pokračováním jen jednoho základního),
Jak který, třeba druid mi přijde celkem v pohodě (za předpokladu, že bude spojením lovce a zaříkávače... osobně bych klidně schroustal i lovec + mastičkář, ale z ukázky to vypadá na první možnost).

Jo, u válečníka souhlasím, tam se těžko hledá něco jinýho než bojovník.

U mastičkáře a kejklíře odhaduju, že prozatím trpí tím, že pod kejklířem si člověk vybaví roguea (lupiče) a pod mastičkářem alchymistu.
Zatímco ve skutečnosti asi budou základní povolání umět jenom některé střídmější věci (třeba mastičkář bude umět vyrábět, ale ne kouzelné věci).

Nevím, uvidíme.
18.11.2010 12:44 - mrtvej bůh
sirien píše:
Bullshit.
Přesně.
Zvláštní, že u exaltů vidíš možnost začínat nalevelovanej, i když můžeš začínat i jako nula, a u drda jsi jí nenašel.

noir píše:
A druid už zase bude k něčemu jev ve"hvozdu"?
To tam psali?

Argonantus píše:
Adept není povolání, ale level, alespoň v původním slova smyslu. Podle vzorce "matematik, geolog, jazykovědec a profesor". Úplně idiotský název.
To je spíš profesní deformace, že neuznáváš jinou terminologii než vlastní, v rpg se adept = někdo s magií nebo začátečník s magií používá úplně normálně.
18.11.2010 12:44 - Radan
Píše:
buď letos na vánoce nebo nejpozději v polovině
příštího roku při příležitosti konání GameConu


Jeden měsíc do možného prodeje na pultech. Tohle už by se mohlo vědět teda... Takle lidi vydaj peníze na něco jinýho...
18.11.2010 12:55 - noir
mrtvej Bůh: Já z ukázky čtu, že většina schopností bude druidovi ve městě k ničemu:

Magie dřeva a rostlin: Tvarování dřeva, rychlý růst a vadnutí,
probuzení a uspání stromu.
Příklad zvláštní schopnosti
Vetřelci: Vycítí v divočině cizí tvory, pro něž hvozd není domovem.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.11883997917175 secREMOTE_IP: 3.12.41.106