Kultura

ShadoWWW
3.3.2010 07:30
Dračí doupě II (původní)
Konečně vznikly oficiální stránky Dračího doupěte II. Zatím tam jsou jen stylové wallpapery a seznam autorů.

Trochu mě překvapilo, že tam není nikdo, kdo by se nějak častěji objevoval na stránkách Kostky. Z toho mi vychází, že nové DrD bude mít pravděpodobně blíž k Fate než k DnD 4E.

TATO DISKUSE JE VYHRAZENA PRO PŮVODNÍ (NEREVIDOVANÉ) DRD2. DISKUSE O REVIDOVANÉ (AKTUÁLNÍ) VERZI JE ZDE

Recenze původního DrDII:
Sirienova recenze
Jersonova recenze
17.6.2011 01:04 - sirien
Vojtěch sice ne, ale například obrázek majestátního draka před kterým se klaní několik rytířů, zatímco postava v kutně tvoří v ruce schované za zády fireball a tázavě se dívá na rytíře, který po straně nenápadně sahá po kopí, by byla MNOHEM originálnější zpracování.
Ostatně, na compu mám hromadu obrázků draků a hrdinů, kteří jsou o dost menší dungeonpunkové klišé než hromada MMO hrdinů skákající po drakovi (na ploše jsem jednu dobu měl třeba obrázek nicnetušícího trpaslíka rabujícího poklad, za jehož záda se pomalu sklání ne-zrovna-přátelsky se tvářící rudý drak)
17.6.2011 05:55 - Vojtěch
Aby to bylo pro ty předpokládané mládežníky dost akční... ;)

(stejně jako předchozí připomínka to je myšleno asi v tak rýpavém tónu, jako připomínka slovanství)
17.6.2011 08:32 - Gurney
sirien píše:
obrázek majestátního draka před kterým se klaní několik rytířů, zatímco postava v kutně tvoří v ruce schované za zády fireball a tázavě se dívá na rytíře, který po straně nenápadně sahá po kopí, by byla MNOHEM originálnější zpracování

To je docela fajn nápad, je to dost hustý a přitom pořád tak nějak "v nromě", ale něco tak originálního bych od DrD2 rozhodně nečekal. Ale nečekal bych to ani od DnD nebo Pathfinderu.

Mě by se líbila obálka s conan-like vládcem na trůně, který s chladným úsměvem drží ruku na položeném meči, zatímco několik šlechticů kolem zachovává poker face a k trůnu se jakoby nic přibližuje parta nějakých pretoriánů. Takový klid před bouří. Ale to by asi sedlo málokomu.
17.6.2011 10:11 - skew
Nerad* připomínám...
Píše:
Chceme pouze jeho styl lehce posunout k nám do střední Evropy. Inspirovat se proto chceme středověkou kulturou a děním ve střední a východní Evropě, nejen Slovany, ale i Kelty, Germány, pobaltskými a stepními kmeny, Byzancí a blízkým Východem. Znovu připomínám, že jde pouze o jakési zabarvení a vnější estetiku herní příručky. V knize se tedy setkáte spíše s urozeným pánem než s baronem, spíše s umrlcem než se zombie a častěji s uhranutím než s ohnivou koulí.

Atmosféru starého Dračáku ovšem nechceme úplně a radikálně změnit. Tolkienovo dílo zůstane velkou inspirací, takže se nemusíte bát, že byste v příručce nenarazili na elfy nebo skřety. Připravte se ale na to, že v ní nenajdete fórky typu lektvar Rudého kříže, a že mezi popsanými bestiemi nenarazíte na zelený hlen, mouchu zlodějku ani na elfocvaka.


*(rád)

(EDIT: to je jen v reakci na siriena a Vojtěcha...)
17.6.2011 10:17 - Colombo
A já tak rád popíjel lektvar chodce Johna.
17.6.2011 10:32 - Vojtěch
skew: A na obálce je při tom spíš zombie a fireball, než umrlec a uhranutí ;)
17.6.2011 11:05 - skew
Vojtěch: Ta citace ze stránek se týkala jen toho omílaní "slovanskost vs. elfové a pavouci". Jakože tam kromě slovanů a spol. je i ten Tolkien a skřeti and shit.

Nicméně jo, souhlasím že ten styl obálky není to co bych čekal... Jinak je to imho hodně hustej obrázek, akční a parádně barevný a líbí se mi i víc než většina ilustrací v třeba D&D3.5e, s ilustracemi DrDo a DrD+ to snad ani nejde srovnávat.
Případné klišovitosti bych si ani nevšiml (as in: nevadí mi, neruší mě). Souboj s drakem je imho více než na místě, a není třeba vyjadřovat ho nijak rafinovaně. Tohle je, řekl bych, dost čistej způsob jak naznačit, co budou postavy ve hře (jednoho krásného dne) dělat.
Nicméně ilustrace je imho až moc divoká (dungeonpunková, jak zmínili dříve ostatní... což je v podstatě to, proti čemu se na začátku vymezovali).
17.6.2011 11:57 - Gurney
skew: Až na ten fireball (který je tam stejně hlavně pro zpestření a klidně by ho mohla nahradit tasená zbraň) nevidím v sirienově "scéně" žádný rozpor.

skew píše:
Souboj s drakem je imho více než na místě, a není třeba vyjadřovat ho nijak rafinovaně.

Není. Ale cení se to. V DMG na straně 4-5 je super ilustrace, kde družina vstupuje do jeskyně a těsně za hranicí světla je uvnitř schovaná celá smečka goblinů. Když si ten obrázek prohlídneš podrobněji, jeden z nich na tebe kouká a ukazuje ti, abys byl zticha. Styl jakým je ta ilustrace nakreslená mi moc nesedí, ale díky tomuhle rafinovanému detailu se mi moc líbí.
17.6.2011 16:29 - Jerson
No tak uvidíme, jak je přitáhne obálka s drakem, kterých je v běžném specializovaném knihkupectví asi tak patnáct, byť ne všechny jsou tak výrazné.
17.6.2011 17:03 - Element_Lead
Ja myslim ze vy si sice radi intelektualne rypnete, ale malym fakanum se ten obrazek bude libit. Zvlast kdyz to vypada jako nejaky raid.
17.6.2011 17:13 - Vojtěch
Jerson: Popravdě si nejsem jistý, jestli by postřehli rozdíl, případně jestli by je to vůbec zajímalo, kdyby se tam někdo klaněl drakovi atd.

Yashamaru: Snad ano, hlavně aby to někam vystavili. Posívej se, jak jsou D&D knihy v rytíři - mimo hřbetů nevidíš nic. Pak je obálka málo platná :)
17.6.2011 18:06 - Gurney
Yashamaru píše:
Ja myslim ze vy si sice radi intelektualne rypnete, ale malym fakanum se ten obrazek bude libit. Zvlast kdyz to vypada jako nejaky raid.

Kdybych si chtěl rýpnout, zeptal bych se na průzkum, který předcházel zadání ilustrace :)
17.6.2011 18:18 - Alnag
Na malých fakanech nesejde, ti hrají Xbox 360 / a Angry Birds na svém iPhonu pod lavicí ve škole. Důležité je, jak se to líbí starým pardům z RPGfóra resp. Dračí doupě CZ, protože ti jsou ochotní vrazit peníze do prakticky čehokoliv pod záminkou "podpory nezávislosti / české produkce / (... dosaď libovolnou ideu ...)
18.6.2011 10:38 - OzzKar
Pravda. Bude teda DrD 2.0 i na Xbox ? :-)
18.6.2011 11:24 - skew
OzzKar píše:
Pravda. Bude teda DrD 2.0 i na Xbox ? :-)

V ČR někdo hraje Xbox ? Jsem měl za to* že to je spíš US záležitost a tady se ještě pořád drží PC (na kterých DrD 2.0 vyjde, uzavírají se sázky kdy po papírovém vydání, ačkoliv nějaké pre-release verze se tuším šíří už teď).

* (neověřený dojem)
18.6.2011 14:20 - Gurney
Alnag píše:
Důležité je, jak se to líbí starým pardům z RPGfóra resp. Dračí doupě CZ, protože ti jsou ochotní vrazit peníze do prakticky čehokoliv pod záminkou "podpory nezávislosti / české produkce / (... dosaď libovolnou ideu ...)

Řekl bych že právě proto pro ně obal ani hra samotná není rozhodující.

skew píše:
V ČR někdo hraje Xbox ?

Víc než tušíš.

skew píše:
Jsem měl za to* že to je spíš US záležitost a tady se ještě pořád drží PC

Hraní na PC rozhodně není na ústupu (právě naopak), takže mluvit o tom, že se "stále drží" mi přijd dost zavádějící.
20.6.2011 17:55 - Charles
Svou práci jsme dokončili v přislíbeném termínu.

Pokud vás zajímá, jak DrDII doopravdy vypadá, můžete si ho buď objednat (http://drd2.altar.cz/novinky/predobjednavky) nebo si příjít zahrát ukázkovou hru s někým z nás na Gameconu (http://www.gamecon.cz/rpg/o-rpg-na-gc - budou tři různá dobrodružství, vložení anotací aktuálně visí na Sirienovi).
21.6.2011 02:10 - sirien
Na Sirienovi toho moc nevisí, Sirien anotace dávno do systému vložil, když už na ně tak dlouho čekal, aktuálně to visí na jejich technickém schválení ;)

Příběh, který hráli testeři:
  • čtvrtek večer - PK
  • pátek večer - Dušan
  • neděle dopoledne - Mytko
Příběh, který je přímo v příručce jako ukázkový:
  • pátek ráno - E^1
  • sobota dopoledne - boubaque (? možná si dá ještě něco jiného)
  • sobota odpoledne - E^2
Příběh na vyšším levelu pro ty co se nebojí mechanik a chtějí si zahrát skutečné hrdiny (9lvl):
  • pátek odpoledne - charles
22.6.2011 09:09 - Sosáček
sirien píše:
Sirienovi toho moc nevisí


Jsem od jedny zencky slysel neco jinyho ...

(just kidding)
22.6.2011 13:18 - Lotrando
Obrázek dobrý, autor - celkem dobrej úlovek.

xbox - i v ČR se hraje na konzolích a čím mladší hráč tím pravděpodobnější konzolista. Kromě toho, spoustu titulů si na PC prostě nikdy nezahraješ (ačkoliv má HD rozlišení a integrovaný přímotop).

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10505199432373 secREMOTE_IP: 13.58.77.98