Kultura

ShadoWWW
3.3.2010 07:30
Dračí doupě II (původní)
Konečně vznikly oficiální stránky Dračího doupěte II. Zatím tam jsou jen stylové wallpapery a seznam autorů.

Trochu mě překvapilo, že tam není nikdo, kdo by se nějak častěji objevoval na stránkách Kostky. Z toho mi vychází, že nové DrD bude mít pravděpodobně blíž k Fate než k DnD 4E.

TATO DISKUSE JE VYHRAZENA PRO PŮVODNÍ (NEREVIDOVANÉ) DRD2. DISKUSE O REVIDOVANÉ (AKTUÁLNÍ) VERZI JE ZDE

Recenze původního DrDII:
Sirienova recenze
Jersonova recenze
10.1.2012 16:09 - sirien
Původně sem řekl, že to neděláš, protože nevěříš, že neni elastická. To že nevíš tomu odpovídá - prostě nevěříš v její neelasticitu dostatečně na to, abys to zkusil. Já Tvůj postoj chápu, nezkoušíš vydělat víc, protože minimalizuješ riziko, což je regulerní strategie.
Já si prostě jen myslim, že je neopodstatněná, protože mám větší důvěru v neelasticitu poptávky než Ty, to je všechno.

EDIT: kromě čehož oceňuju, že prostě říkáš že to prodáváš za cenu, o které si myslíš, že je tržně vhodná, a nesnažíš se nás narozdíl od alef0a ubrečet pitomostma o kvalitě papíru a tím z nás dělat blbce. Alef0 obecně už od doby před vydáním DrDII nedělal DrDII moc dobré PR, jak už mu kdysi trefně nasypal na hlavu noir.
10.1.2012 18:03 - Sosáček
sirien píše:
Bouchi, různá ne až tak zajímavá ujasnění: Ad můj post Sosáčkovi: mával kolem sebe pitomejma cizíma slovíčkama aby vypadal chytře, jenže je použil úplně blbě a ještě do toho pitomě hlodal, tak sem mu to chtěl trochu vrátit, nebylo to myšleno jako faktický argument.

Ty nevis co je arg max, zejo? Nebo spojita optimalizace. To je sice smutne, ale pochopitelne.
10.1.2012 21:11 - ShadoWWW
Musím částečně potvrdit Sirienův výrok o ceně: Pokud mě nějaká hra hodně nadchne a budu ji hrát s kamarády, dám za ni jednorázově i 2000,- (A nechtějte radši ani vědět, kolik jsem dal postupně za 4E.)

Pokud je nějaká hra, která se mi zdá hodně dobrá, ale v nejbližším roce si ji s kamarády nejspíš nezahraji (a pak kdoví jestli), jsem ochoten za ní dát do 500,- (Tento bod splňuje např. C&C.)

Za ostatní hry nemám v úmyslu vyhazovat ani 100,- Kč.
19.1.2012 16:35 - crowen
Je tu niekto, kto by mal zaujem urobit peer review clanku pre Drakkar? Anotacia clanku:

crowen píše:

Železo pre Čiernu Ruku
Železo pre Čiernu Ruku je dobrodružstvo určené primárne pre DrDII. Odohráva sa na podhorí a v horách v pohraničnom území, kde susedí divočina s hranicami civilizovaného kráľovstva. Je určené pre štyroch až šiestich hráčov a jedného Sprievodcu Hrou, hráči predstavujú škretov kmeňa Čiernej Ruky. Nájdete tu niekoľko predpripravených postáv škretov na 9. úrovni, popis rasy škretov, nové zvláštne schopnosti pre DrDII a všeobecný návod, ako si postavy škretov vytvoriť v iných systémoch.
19.1.2012 18:23 - sirien
:)
20.1.2012 14:47 - crowen
Sirien: comu sa smejes? Len davam priestor miestnej komunite, aby sa k tomu vyjadrili pred vydanim a neotrieskali mi to o hlavu, ako na prd je to napisane, ked to vyjde, a aby sa nestazovali, ze Drakkar je elitarsky projekt RPGF :-)
20.1.2012 14:56 - Colombo
Nikdo neříkal, že je Drakkar elitářský projekt RPGF. Jen projekt RPGF.
20.1.2012 15:03 - noir
crowen: Víš o někom z D20, kdo hraje DrD2?
20.1.2012 16:43 - crowen
Noir: myslel som si, ze ano, lebo napriklad z vedmakovym znameniam sa tu vyjadrovalo niekolko ludi

EDIT: okrem toho sa k dobrodruzstvu da vyjadrit aj bez komentovania pravidlovej casti, napriklad k logike, popisu prostredia, atmosfere atd.
21.1.2012 00:44 - Gurney
crowen: Nedá mi nezeptat se - už to dobrodružství někdo hrál?
21.1.2012 02:50 - sirien
crowen: Snažil jsem se být politicky korektní. Alnag se nějakou dobu zpátky zmiňoval, že bych to mohl čas od času zkusit, tak trénuju; vážně to chceš vědět? :)
(EDIT: pokud ne, tak stačí neodpovědět)
21.1.2012 13:58 - Quentin
Crowen: Je tam dungeon? :-)
23.1.2012 11:23 - crowen
Gurney: zatial nie
Sirien: politicka korektnost je cesta do pekla :-) (pozor, nemylit si zakladnu slusnost a respekt inych ludi a nazorov s politickou korektnostou)
Quentin: predstav si, ze je, ale ako maly sidequest, ked skreti vlezu do jaskyne, kde byva horsky lev (alebo medved, podla prostredia, v ktorom to bude niekto hrat) :-)
23.1.2012 11:54 - Gurney
crowen píše:
zatial nie

Tak s tím bych bý tebou začal. Tedy aspoň pokud je pro tebe důležitější co vydáš než jestli stihneš uzávěrku.
23.1.2012 12:16 - crowen
Gurney: pridi do Dublinu, zahrame :-) Tu sa dost tazko zhanaju hraci DrDII
23.1.2012 12:22 - Quentin
crowen píše:
Quentin: predstav si, ze je, ale ako maly sidequest, ked skreti vlezu do jaskyne, kde byva horsky lev (alebo medved, podla prostredia, v ktorom to bude niekto hrat) :-)

To zní jako přesně to, co shánim. Tyhle minidungeony jsou do sandboxu super.

BTW stojí to za tu námahu, psát to v drd2; nebylo by lepší to psát rovnou bez pravidel?
23.1.2012 12:34 - crowen
Quentin: ono to vazne nie je viac ako jaskyna + medved/lev z bestiara, bez nakresu, bez detailov :-)

Ja som to najprv napisal bez pravidiel, a potom som do toho dorobil DrD2 stats pre skretov a protivnikov. Mohol som pouzit aj ine pravidla, ale fantasy rpg som vela nehral a robit to v DrDo mi pripadalo ako uplna blbost, d20 sa mi nepaci, nejake vlastne fRPG pouzivat nema zmysel a MouseGuard pripadne nejake ine pravidla, co sa mi pacia (nWoD, Cold City/Hot War) by som musel hodne poohybat :-) One Ring a Hra o trony RPG este precitane nemam, takze mi ostalo len DrD 2
23.1.2012 12:37 - Sparkle
Crowen: pokud je to jen o monster stats, tak to neavizuj jako dobrodružství pro Drd2, ale jako fantasy dobrodružství s dodatkem pro hraní v systému drd2.
23.1.2012 12:40 - crowen
Sparkle: okrem monster stats z bestiara su tam skreti popisani ako nova hratelna rasa pre DrD2, su tam nejake nove schopnosti, povahove rysy a zbrane specificke pre setting, ktory mam v hlave a snad ho raz podrobnejsie rozpisem. Ale je tam dostatok fluffu, takze aj ked si odmyslis pravidla pre DrD2, ostane tam stale vela materialov na inspiraciu a myslim, ze to bude relativne lahke prekonvertovat do ineho system
23.1.2012 13:57 - sirien
crowen píše:
politicka korektnost je cesta do pekla

Přišlo mi velmi úsměvné, že si tu říkáš o peer review poté, co:
- autoři DrDII si tu doslova vydupali recenzi. Když jí dostali, tak se k ní ani nenamáhali vyjádřit.
- DrDII tu dostalo jednu další recenzi navíc. Autoři se k ní opět nenamáhali vyjádřit.
- nejenže se k recenzím autoři nevyjádřili, ani je (sami) nezařadili do seznamu recenzí
- obě recenze byly dokonce odmávnuté jako nevýznamené s vyjádřením "hej, d20, to sme čekali"
- autoři DrDII průběžně a dlouhodobě zadupávali do země jakoukoliv kritiku na DrDII směřující, a to obvykle tak že se k ní složitým způsobem odmítli vyjádřit, že odpovídali na jinou výtku než která byla původně vznesena a různými dalšími demagogickými postupy
- kromě zmíněného proběhly ještě na různých webech (nejen na RPG F) v rámci "obhajoby" DrDII různé podpásové a ad hominem útoky na d20, její komunitu nebo konkrétní členy této komunity. Mimochodem, vtipné je že i od lidí, kteří tenhle web a lidi na něm očividně ani pořádně neznají.

Celkově tu má DrDII, resp. lidé kolem DrDII, dlouhou historii opovrhování místní komunitou, nulového respektu k názoru této komunity a kritice z této komunity vznesené a přístupu, který bych rozhodně nenapsal přátelský.

A po těhle zkušenostech které tu máme sem přijdeš požádat o peer review k DrDII. Takže asi tak.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.11683893203735 secREMOTE_IP: 18.191.147.190