Kultura

ShadoWWW
3.3.2010 07:30
Dračí doupě II (původní)
Konečně vznikly oficiální stránky Dračího doupěte II. Zatím tam jsou jen stylové wallpapery a seznam autorů.

Trochu mě překvapilo, že tam není nikdo, kdo by se nějak častěji objevoval na stránkách Kostky. Z toho mi vychází, že nové DrD bude mít pravděpodobně blíž k Fate než k DnD 4E.

TATO DISKUSE JE VYHRAZENA PRO PŮVODNÍ (NEREVIDOVANÉ) DRD2. DISKUSE O REVIDOVANÉ (AKTUÁLNÍ) VERZI JE ZDE

Recenze původního DrDII:
Sirienova recenze
Jersonova recenze
23.1.2012 14:42 - crowen
Sirien: ja mam s autormi DrDII spolocne asi tolko, ze prispievam do Drakkaru, ktori tahaju Ecthelioni od doby, kedy sa povodny tim okolo Drakkaru akosi rozpadol a uz sa Drakkaru nevenuje, a to, ze som zhodou historickych okolnosti jeden z adminov RPGF, takze za ich vyjadrovanie nezodpovedam. S ich komentarmi niekedy suhlasim, niekedy nie, ale to asi ako u kazdej osoby.

Ja som sa len pytal, ci ma niekto zaujem o peer review dobrodruzstava primarne urceneho pre DrDII, ktore sa ale da zobrat ako inspiracia aj do inyc systemov a par veci o prisposobovani na ine systemy som tam aj napisal. DrDII je momentalne jedine fantasy rpg, co mam nastudovane a v cerstvej pamati, ako som tusim tu niekde vyssie pisal.

Sirien píše:
A po těhle zkušenostech které tu máme sem přijdeš požádat o peer review k DrDII. Takže asi tak.


Toto ma chapat ako? V zmysle "ty jeden zly zly RPGFak, ze sa sem vobec opovazujes chodit s tou hnusnou nadavkou-ktoru-nevyslovim-konciacu-sa-na-cislicu-2", cerv biedny ubohy, uzaj marz prec"?
23.1.2012 17:09 - sirien
Bereš si to zbytečně osobně - já Tě neobviňuju z prístupu autorů DrDII... Mě jen přišlo úsměvný že po tom všem se tu objeví další žádost o hodnocení něčeho co souvisí s DrDII. Člověk se prostě neubrání tomu, aby mu hlavou neproletělo "srsly, again?".
Každopádně já už nad DrDII ztratil času trochu příliš mnoho a výsledkem bylo že jsem se dostal do situace která se mi vůbec nelíbila, takže doufám omluvíš skutečnost že nemám zájem trávit čas nad něčím dalším co s DrDII souvisí, ale to rozhodně neznamená že bych Tě posílal pryč jako nějakého ubohého červa - pokud někdo bude mít zájem Ti to peer review napsat, tak mi to je docela volný.
23.1.2012 17:53 - Gurney
crowen: Tak snad se čtenáři tentokrát aspoň dozví, že je to spíš takový náčrt a testování dělají sami.

A btw bez souvislosti s tou recenzí - v půl milionovým Dublinu nikdo nehraje?

Jinak děkuji za nabídku, ale neláká mě žádná "edice" DrD.
23.1.2012 18:27 - alef0
Dear crowen. Fuck off. We do hate DrD2 here. Sirien.
23.1.2012 18:31 - sirien
Alef0: Přesně to co jsem nenapsal, děkuji za živou demonstraci mé předchozí pointy.
23.1.2012 18:32 - Alnag
Alef0: Tohle už bylo zbytečné a zdá se mi, že diskuze už se snad posunula dál, není třeba otevírat flame.
23.1.2012 18:33 - alef0
Sorry, ale ja som mal ten dojem. Crowen prišiel, chcel peer review, a ty si ho prakticky odohnal. To, že sa na to ty nepozrieš, je jasné, tvoje tvorivé aktivity tuto sú minimálne, ale prečo vyháňať ostatných?

Všimni si, že tvoj názor je tu de facto jediný.
23.1.2012 19:45 - Nerhinn
alef0 píše:
Všimni si, že tvoj názor je tu de facto jediný.

Myslím, že kdyby se tu mohly dávat plusy či něco podobného, byl by stále jediný, několikrát podepsaný. Proč opakovat již řečené. Krom toho, kdo nemá zájem, prostě se neozve.
23.1.2012 20:09 - alef0
To ale potom potvrdzuje môj dojem, nie? :-)

Či je lepšie povedať explicitné nie ako mať ticho v diskusii?
23.1.2012 20:15 - Colombo
Výborně alefe. Tak tu teda těch 50 bo kolik lidí napíše explicitně NE, nechci udělat crowenovi peer review, aby jsi byl spokojený a nebylo tu ticho v diskuzi.
23.1.2012 20:18 - Dukolm
Aby byl alef0 spokojeny tak o to nemám zájem zvláště pokud to nebylo testováno na hráčích
23.1.2012 20:19 - Alnag
Ani já nemám zájem, Alefe. :)

(Máš cos chtěl.)
23.1.2012 20:32 - Colombo
Píše:
zvláště pokud to nebylo testováno na hráčích

Původně mělo, ale pak to blokli Greenpeace...
24.1.2012 00:14 - alef0
Tri veci som chcel:
* dôležitejšía: zle som prečítal Nerhinnim príspevok, má pravdu, môj príspevok bol mimo mísu.
* menej dôležitá: kde sú tí ostatní štyridsiati siedmi ľudia?
* najmenej dôležitá: ďakujem za odpovede.

Táto vetva témy je skvelá, pozrite sa, čo ste napísali očami náhodného okoloidúceho.
24.1.2012 07:06 - Jerson
ono je docela zajímavé podívat se, co píšou o DrD2 na oficiální diskusi v otázkách. přijde jeden člověk a postěžuje si, že za půl roku hraní všichni hráči došli s postavami na maximální level a dál se nemají kam rozvíjet, jediné si přibírat další povolání (což nechtějí, protože jim to ruší styl postavy). ptá se, kdy budou pravidla pro další rozvoj postav.
Autoři se nevyjádří, od ostatních se dozví že hraje špatně, že měl dávat méně zkušeností a že by měli své postavy rozvíjet do šířky, mimo původní koncept.

bohužel tohle nemůžu napsat na RPGF ani sem hodit odkaz. každopádně mám dojem, že k Drd2 se vydávají oprávnění věcí a doplňky umožňující hru začít hrát, ale jinak je na tom podobně jako staré Drd - po nějakém 15. Jetelu se už moc neděje, pokud hráč nechce začít od začátku s novým povoláním.

kromě toho původní koncept, kdy postava bude umět to co přísluší jejímu povolání moc nefunguje, protože použití schopností se odvíjí od toho, jak dobře hráč popíše svůj nápad, a když se dost snaží, dokáže jedno povolání naroubovat na dvě třetiny situací. když má tři povolání, tak může zvládnout prakticky cokoliv. a pak přichází ono skvělé "pravidlo rozhodování", které v tomto případě znamená, že dotyčná skupina stráví hodinu z každého sezení dohadováním, jaká schopnost se kdy dá použít, kdy ne a jaký bude mít dopad v mechanikách.

jinak i kdybych chtěl, tak dobrodružství pro Drd hodnotit nemůžu, pokud nebude na fóru.
24.1.2012 08:22 - wraiths
alef0: nemám zájem! /46/
24.1.2012 08:38 - Merlin
ani já nechci.../45/
24.1.2012 08:57 - Aeris
no, thanks /44/
24.1.2012 09:03 - noir
Já to teda už naznačil, ale když se dnes jede na té explicitní vlně: "Ne, děkuji."
24.1.2012 09:11 - crowen
Gurney: hraju, ale iba DnD v roznych verziach, popripade WoD (ja som tu jeden cas viedol zombie apokalypsu pre ludi, ziadni upiri/vlkodlaci atd, len nWoD pravidla pre ludi). Prekladat DrDII sa mi naozaj nechce, a v poslednej dobe mam kvoli praci a dcerke o hodne menej casu, tak ho investujem do toho, co ma bavi, a nie do prekladu DrDII. Ak Altar vyda anglicku verziu, tak to skusim (respektive ak je Altar ochotny zaplatit anglicky preklad) :-)

Alnag: musis uznat, ze Alef0 ma pravdu, presne taky pocit som z toho mal.

Vsetci: nepotrebujem, aby ste sem vyjadrovali nezaujem o peer review, staci, ak sa ozve niekto, kto zaujem ma. Nemusite to tu tlacit do absurdit (za hlasnej podpory moderatorov, co by prave taketo absurdity mali brzdit, ehm, ehm).

Jerson: s peer review na forum cakat nemusis, pisal som sem ziadost o peer review pred vydanim, aby som mal nazor viacerych ludi a vychytali sa nejake chyby, ak tam su. Kludne ti poslem linku na finalnu verziu pred vydanim, ale tusim si aj tak spominal, ze o fantasy nemas zaujem.

Inac tvrdit, ze po 15 leveli sa v DrD2 nic nedeje, ak si postavy nechcu brat ine povolania ako dvojicu zakladnych a jedno pokrocile, je trochu mimo misu imho. Ano, nedviha sa bonus za povolanie nad +5, ale ak mas prehadzovat cislo 9 na 2k6 (2 vyssie z 3k6 v niektorych pripadoch) + bonus, tak v momente, ked mas v danom povolani bonus +7, vacsina hodov nema zmysel, lebo 9 a viac dostanes. Zmysel to ma v konflikte proti inym bytostiam, ale pri takych vysokych bonusoch by si bud musel stale zvysovat silu protivnikov donekonecna, a na vyssich urovniach by postavy okrem lovu drakov nerobili prakticky nic.

A este k tomu 15 levelu ako stropu moznosti. Ako som pisal vyssie, ak akceptujes skutocnost, ze bonus nad+5 nerastie, a jedina moznost zlepsovania sa v danom povolani je brat si dalsie zvlastne schopnosti povolani, ktore uz mas, pripadne rasy, ktoru hras, tak ti vyjde sucet 5 (rasa) + 12 za kazde z troch povolani, spolu 41 (uvazoval som Trpaslika Valecnika, co ma zakladne povolania Bojovnik + Kejklir a z kazdeho si zoberie vsetky ZS). Ked odcitas 3 za zaciatocne urovne a 1 za zaciatocnu ZS, vychadza to na 37 postupov o uroven vyssie. Ak hraju casto, ale napriek tomu davaju 6 skusenosti za sedenie, co znamena postup kazde dve hry (aj ked priamo v pravidlach sa spomina, ze pri castom hrani sa odporuca pomalsi postup, tak raz za 3-4 sedenia), tak pri tyzdnovej frekvencii hrania ti vychadza 37x2=72 tyzdnov, co je takmer rok a pol velmi intenzivneho hrania a nemusis sa ani len pozriet na stvrte povolanie.

Strop na bonus za povolanie a priberanie dalsich schopnosti ako moznost rozvoja postavy by som prirovnal napriklad ku sportovcom. Napr ak chodi niekto do posilky, zacne tlacit na lavicke 20-30kg, po case sa vypracuje na 100kg, max 150kg ci kolko davaju top 10 extremni kulturisti, dalej to proste nejde. Ale moze zacat behat na lyziach, plavat, robit bojove sporty - rozvija vydrz, ohybnost, vybusnost atd a stale je sportovec. Ak sa niekto bude ohanat specializaciou na jeden sport, tak nech si pozrie treningove plany spickovych olympionikov, ci do nemoty behaju, skacu do piesku alebo hadzu gulou, alebo v ramci treningu vykonavaju siroku skalu sportov. Napriklad vodni slalomari a kajakari v zime behaju na lyziach - WTF, ved maju predsa veslovat!

Inac ked si niekto nechce rozvijat postavu, tak nech neplace nad limitom moznosti, pretoze rozvyjat sa jednym smerom donekonecna neda. Ani kulturisti netlacia na lavicke kamiony a lokomotivy, pretoze sa chcu zlepsovat v tlaku na lavicke a nicom inom, limity ludskeho tela nepustia.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.08592700958252 secREMOTE_IP: 3.15.237.255