Kultura

ShadoWWW
3.3.2010 07:30
Dračí doupě II (původní)
Konečně vznikly oficiální stránky Dračího doupěte II. Zatím tam jsou jen stylové wallpapery a seznam autorů.

Trochu mě překvapilo, že tam není nikdo, kdo by se nějak častěji objevoval na stránkách Kostky. Z toho mi vychází, že nové DrD bude mít pravděpodobně blíž k Fate než k DnD 4E.

TATO DISKUSE JE VYHRAZENA PRO PŮVODNÍ (NEREVIDOVANÉ) DRD2. DISKUSE O REVIDOVANÉ (AKTUÁLNÍ) VERZI JE ZDE

Recenze původního DrDII:
Sirienova recenze
Jersonova recenze
27.1.2012 11:06 - Alnag
Crowen: A Bouchi to samozřejmě bude tisknout na librix.eu, protože jiné tiskárny v ČR nejsou. A logika zakopla a rozbila si nos, kde přesně?
27.1.2012 11:08 - crowen
Wild West - to myslis vazne? Celofarebne na kvalitnom papieri aj s vazbou a odovzdanim hotovej knihy?
27.1.2012 11:10 - crowen
Alnag píše:
A Bouchi to samozřejmě bude tisknout na librix.eu, protože jiné tiskárny v ČR nejsou. A logika zakopla a rozbila si nos, kde přesně?


Ja som to uvadzal ako priklad, predpokladam, ze ak je v CR viac ako jedna tlaciaren, ze si nejakym sposobom konkuruju a ze rozpatie cien tlace sa bude pohybovat v intervale +- 30%. Ak existuje mnozstvo tlaciarni, ktore su vyrazne lacnejsie ako librix, tak sa cudujem, ze librix este stale funguje po tolkych rokoch, a este viac, ze sa najdu blbci, co preplacaju ich drahu tlac a nejdu inam tlacit za lacnejsie.
27.1.2012 11:10 - Merlin
dodávku mám a mám i 4 lidi co to naloží

edit: a pokud by bylo potřeba mám i ozbrojenou ochranku na převoz :)
27.1.2012 11:15 - Bouchi
crowen píše:
Tlac (vypocet na http://www.librix.eu/cz/calculator/): A4, 90g kriedovy papier, celofarebna tlac,
2000ks = 2 545 386,87 Kč s DPH (1 272,69 Kč kus)

Librix je dobry na malonakladovy digitisk, ne veci od 500 ks nahoru, tam je lepsi klasicky ofset, zkus www.cenytisku.cz, vychazi to vyrazne lip.
27.1.2012 11:16 - Vojtěch
crowen píše:
Z tlaciarne v ramci CR. Na librix.eu boli este moznosti zaslat to inymi dorucovacimi spolocnostami a osobny odber v Brne, ale Bouchi pokial viem nie je v Brne, a ak nevlastni minimalne dodavku, tak by si ju aj tak musel na 1-2 niekde zaobstarat a zohnat ludi, co to nalozia a potom vylozia, na 1 cloveka je to dost fuska by som povedal
.

Když si vezmu, že z Prahy do Ostravy se vejdeme tak do 7000 (ne, nejsme dopravní firma a nadsazuji). Naloží ti to skladníci a z auta paleťákem do skladu to taky není tak hrozné (nebo do garáže, stačí auto s plošinou).

Zbylé ceny jak vidím taky půjde sešlapat níž než je prezentuješ...
27.1.2012 11:21 - Merlin
Bouchi píše:
Librix je dobry na malonakladovy digitisk, ne veci od 500 ks nahoru, tam je lepsi klasicky ofset, zkus www.cenytisku.cz, vychazi to vyrazne lip.

o tom celou dobu mluvím...jsem rád, že Bouchi hovoří sám za sebe a ne neustále pod nickem crowen, případně pod tiskovým mluvčím s tímto nickem
27.1.2012 11:23 - ShadoWWW
Licence je základ. Pokud se ji nakonec nepodaří získat, tak je zbytečné takto fantazírovat. A pokud se ji podaří získat, tak ostatní věci jsou v dnešní době řešitelné.

Každopádně licence je skutečně to asi nejdražší na celém projektu překladu PF. Nejlepší by byla oboustranná dohoda, kdy by Paizo projevilo zájem i o vydání nějakých altařích produktů v USA (např. Aréna je na BGG hodnocena velmi dobře). Paizu jde ale především o to, aby případný vydavatel dokázal zachovat jejich původní kvalitu. Na té si velmi zakládají. Řekl bych, že o zachování původní kvality jim jde možná i víc než o to, kolik za tu licenci utrží. Potrpí si zkrátka na dobrém jméně.

Ale jak zde Bouchi zmínil, učiní další kroky pro získání dohody. Podle mě je zázrak už jen to, že je Paizo ochotné se o licenci pro ČR vůbec bavit.
27.1.2012 11:23 - crowen
Bouchi píše:
Librix je dobry na malonakladovy digitisk, ne veci od 500 ks nahoru, tam je lepsi klasicky ofset, zkus www.cenytisku.cz, vychazi to vyrazne lip.


Vdaka, zaujimava linka. Vychadza to pri rovnakych parametroch od 213 do 722Kc za kus (2000 versus 500 kusov)

Takze tlac mame ovela lacnejsiu, su tu uz 2 ponuky na lacnu dopravu aj s nalozenim/vylozenim.

Colombo ako uberefektivny TEX sadzac to vysadze za par hodin lavou zadnou.

Hlada sa prekladatel za ludove ceny na doplnenie timu.

Milujem crowdsourcing!
27.1.2012 11:26 - Merlin
crowen: no popravdě...určitě lépe využitý čas a potenciál než byl doteď na drd2
27.1.2012 11:27 - Bajo
Pominu-li, že jsme OT, je opravdu PF taktová jistota bez dalších doplňků (třeba dobrodružství)? Nebo jaká je představa?
27.1.2012 11:29 - crowen
Bajo píše:
Pominu-li, že jsme OT, je opravdu PF taktová jistota bez dalších doplňků (třeba dobrodružství)? Nebo jaká je představa?


Vidis, uplne som zabudol, ze Bouchi bude musiet vydavat aspon jeden doplnok k PF mesacne. Snad ma dost velky kancel, aby sa mu tam ludia, co na prekladoch atd budu makat den noc :-)
27.1.2012 11:29 - Bouchi
Merlin píše:
jsem rád, že Bouchi hovoří sám za sebe a ne neustále pod nickem crowen, případně pod tiskovým mluvčím s tímto nickem
To je tezky kdyz jste tu rozjeli intenzivni diskusi zrovna kdyz jsem zavaleny jinymi zalezitostmi a nemuzu reagovat pokazde kdyz by se to hodilo.

crowen píše:
Colombo ako uberefektivny TEX sadzac to vysadze za par hodin lavou zadnou.
Dobry vtip.
Ale mozna by Paizo pri trose dobre vule dodalo i sablonu, pokud to sazeji v necem co mame k dispozici.

crowen píše:
Hlada sa prekladatel za ludove ceny na doplnenie timu.
Nejake nabidky uz pres ShadoWWWa jsou. Ale jak pise, klicove je dojednat licenci (za prijatelnych podminek).
27.1.2012 11:30 - ShadoWWW
Bajo: Ale jo, záložky možná taky vyjdou... :-)

Teď vážně: záleží na tom, na co Paizo bude ochotné přistoupit a jak dobře se bude PF prodávat.

EDIT: Jsem si téměř jistý, že to sází v InDesignu. A šablony nejspíš budou součástí dohody - Paizo určitě nechce, aby se to tu bastlilo na koleni. Ale bude potřeba minimálně dodělat české fonty. To ovšem není problém - už jsou hotové. :-)
27.1.2012 11:31 - Alnag
Bajo: A proč bez doplňků? Spousta věcí k Pathfinderu se dá prostě jen dovézt a přeprodat s bonusem... (různé GameMastery doplňky, figurky atd. atd., které nepotřebují překlad.) Navíc u Pathfinderu doplňky jsou, je to jen otázka dohody a překladu (nemusíš nic vytvářet a zaručená kvalita je vysoká).
27.1.2012 11:32 - Shako
Koukam, ze tema se opet zvrhlo do vasnive debaty od Pathfinderu - co tak k tomu udelat nejakou dizkuzi, kdyz uz se to tema po nekolikate opakuje? Kde by nas Bouchi mohli informovat, jak postupuje a Crowen informovat o tom, jak je to nemozne vydat, protoze se to nevyplati... :)

Wild West píše:
K rolleplayingu totiž vůbec žádná pravidla nepotřebujete. Pravidla potřebujete jen a jen k soubojům.


vs

Noldo2 píše:
DrD2 se aspoň snaží o role-play.


vs

Sparkle píše:
GURPS, tam máš nejbrutálnější podporu roleplay, páč můžeš získat 2 do dexterity když si vemeš kleptomanii, strach z koček a maniodepresivní psychózu, a odehrávat to musíš jinak přijdeš o 2 do dexterity. Kam se hrabe Drd2 i DnD.


Tak jak je to s tou souvislosti pravidel a RP? Podle me neni nijak valna. Proste jde o to, jak jsou zrovna hraci naladeni, jaka je jejich obvykla mira hrani role... A to ma na cele RP v druzine mnohem vetsi vliv nez podle jakych pravidel se zrovna hraje.
27.1.2012 11:33 - noir
crowen: Prosímtě, ty jsi Bouchim nějak posedlý? Už asi osm lidí tě prosilo, aby ses do něj přestal vciťovat a mluvit za ně - a ty ne a ne. A ně.

Licence: Já vloni (spolu)sháněl a (spolu)kupoval docela prestižní licenci (modří vědí) pro jeden internetový projekt. A podařilo se - dokonce jsme ty ceny velice úspěšně ukecali směrem dolů. Nicméně i tam byl silný požadavek na kvalitu. Jakmile je to věc brandu, tak je to vždy silné téma. Studovali hrozně pečlivě naši korporátní minulost a dívali se i na další projekty.
27.1.2012 11:33 - Merlin
crowen píše:
Vidis, uplne som zabudol, ze Bouchi bude musiet vydavat aspon jeden doplnok k PF mesacne. Snad ma dost velky kancel, aby sa mu tam ludia, co na prekladoch atd budu makat den noc :-)

že ty jsi rozdvojená osobnost, nebo si přeješ být Bouchi

Bouchi píše:
To je tezky kdyz jste tu rozjeli intenzivni diskusi zrovna kdyz jsem zavaleny jinymi zalezitostmi a nemuzu reagovat pokazde kdyz by se to hodilo.

to nebyla výčitka vůči tobě..to bylo adresováno tomu, kdo se tu v každém příspěvku ohání tvým jménem
27.1.2012 11:37 - Bouchi
Shako píše:
co tak k tomu udelat nejakou dizkuzi, kdyz uz se to tema po nekolikate opakuje? Kde by nas Bouchi mohli informovat, jak postupuje a Crowen informovat o tom, jak je to nemozne vydat, protoze se to nevyplati... :)
Vsak tu taky uz davno je. Pls dohledejte ji nekdo a hodte link, ja ted vazne nestiham.
27.1.2012 11:37 - crowen
Ked si vsetci myslite, ze vydavanie RPG je take jednoduche a profitabilne, preco este nie je trh zaplaveny roznymi zahranicnymi RPGckami a ich doplnkami? Ved tu s biedou vyslo par domacich hier, z ktorych vacsina okrem DrD akejkolvek verzie zivori na pokraji zaujmu, co asi o niecom svedci.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.087639808654785 secREMOTE_IP: 18.222.108.18