sirien píše:
Aby to nebylo dost, tak některé ty manipulace by u složitějších Masterů mohly být skoro neautomatizovatelné (překlápění nápisů...)
Co tím myslíš?
Nic neautomatizovatelnýho na tom není. Máš master pro jednotlivou stránku, ten má na sobě primary text frame, ten se automaticky threaduje na další stránku. Tohle si nastavil uživatel, bez toho by mu autoflow nefungovalo. Zapnutím "facing pages" se změní jen to, že se tyhle dva už existující mastery daj vedle sebe ... a InDesign najednou zruší threading, kterej tam už byl. Proč?
sirien píše:
zatímco jiné (auto-rozšíření Masteru...) nemají reverzní řešení při vypnutí facingu
Nevím, co myslíš auto-rozšířením masteru, ale že to reverzně nutně jít nemusí je asi pravda. I když vlastně není, threading je spojovej seznam (nemůže se větvit), někde končí na levý stránce a pokračuje na pravou stránku. Po přepnutí to bude úplně stejně, jen ty stránky budou nad sebou. Je to úplně triviální operace a funguje oběma směry.
edit: A i kdyby to opravdu nešlo, tak přece aspoň vyhodím uživateli hlášku, že to, co měl zthreadovaný, mu po přepnutí nebude fungovat, a jak to má opravit. Tohle je bohužel důsledek toho, že programátoři nepoužívaj to, co sami píšou, v práci na to narážím dnes a denně.
edit3: Představ si to jako A4ky svázaný provázkem. Operace je "mám je za sebou a překládám je tak, aby byly vždycky dvě vedle sebe" a zpětná je "mám je vedle sebe a přeskládám je tak, aby byly nad sebou." S obsahem ani s provázkama se přitom nic neděje*. (Jo, edit3 je před editem2, deal with it :-)).
* Teda děje, InDesign je přetrhá (a neřekne ti o tom).
edit2: Předpokládám, že chápete, že po několika tejdnech intenzivního zápasení s InDesignem jsem poněkud nabručenej a potřebuju si ulevit :-) (A navíc mám zrovna i pravdu :p)