Střípky

York
8.4.2016 10:35
Typografie, sazba, design
Rady a návody jak správně vysázet text.

Fonty z překladů

InD intro: masters, vrstvy, vlákna, styly
InD intro: importy

______

InD gang: ShadoWWW, sirien, Exi, pilchowski, Pan Bača, Aegnor, Chyba, York...?
PS gang: ShadoWWW, Exi, Chyba, pilchowski...?
Ill gang: ShadoWWW, sirien, Chyba, pilchowski...?
HLFC gang: ShadoWWW, Exi, sirien, Aegnor, ...?
2.2.2023 00:55 - LokiB
Dobrý ... ale nepřekvapilo :D
2.2.2023 18:55 - ShadoWWW
Sazeč WotC: „Když pomyslím, jaký já jsem sazeč, tak mám strach jít k zubaři.“
12.3.2023 18:14 - exi
Když už se tu poslední dobou řeší ChatBot a BingAI, rád bych upozornil neprogramátory (jako jsem já), že se v nich dají generovat jednoduché scripty do Indesignu.

V rámci prvního testu jsem si nechal napsat script, který v označeném textu nastaví nulové odsazení prvního odstavce následujícího po nadpisu, a voilá - funguje.
12.3.2023 18:27 - sirien
S tím velmi opatrně.

Co jsem zaregistroval tak ano, ale AI občas napíše kód který nefunguje nebo dělá něco trochu (ale kriticky) jiného, než má - programátor to snadno dohledá a opraví, ale laik ne.

Skutečný problém věci není že by to nefungovalo, ale riziko spojené se skripty obecně. Bohužel mám vlastní zkušenost že blbý (nebo jen zastaralý) skript může nenapravitelně zničit celý .indd soubor nebo v něm udělat nějakou nezvratnou chybu (=víte co je blbě, zkusíte to opravit - InD spadne. No way around it.) Fakt blbý je, že poškození občas není přímo viditelné (já jsem takhle na jedno přišel až X iterací dokumentu zpátky kdy už nebylo reálně možné revertovat poslední nepoškozenou verzi, takže sem skončil s dokumentem co má prostě legacy chybu :/ )

Neříkám, že AI generované skripty nemůžou být fajn zjednodušení - jen říkám zálohujte, kontrolujte :)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.063798904418945 secREMOTE_IP: 3.239.117.1