Zbraně I.

Obsah článku:

Alhulak (Alhulak)

Status: oficiální
Zdroj: Gladiator’s Handbook
Cena: 9 zl
Váha: 9
Velikost: M
Typ: Bodná/Drtivá
Rychlost: 5
Zranění S-M/L: 1d6/1d6

Popis zbraně

Zbraň sestává z pět stop dlouhého provazu, na jehož konci je upevněn čtyřlistý hák. Druhý konec provazu je připevněn k dvě stopy dlouhému držadlu, které je používáno k blokování útoků.
Čepele háku bývají vyřezány z kosti Mekillota (cena zde uvedená je za sadu železných čepelí), držadlo bývá dřevěné nebo kostěné.

Dovednost

Uživatel s dovedností může Alhulak použít v boji bez obav, že zraní sebe nebo své společníky. A co více, může použít další zbraň střední velikosti v druhé ruce, s postihem pouze -2. Malé zbraně mohou být použity společně s Alhulakem bez jakehokoli postihu.

Specializace

Specializovaný bojovník může použít Alhulak jako kotvu k polapení své oběti. Úspěšný útok znamená, že oponent utrpí zranění za 1k3 a je automaticky polapen. Jakmile je oponent polapen, útočník se může pokusit podtrhnout nohy svému nepříteli, když provede úspěšný hod na ověření síly proti těm, co jsou stejné velikosti a neuspěli v záchraném hodu proti zkamenění. Menší protivníci jsou podtrženi automaticky. Větší nepřátele nelze pomocí Alhulaku podtrhnout.
< Alhulak >
Přehled Carikkal
dle Complete Gladiator's Handbook přeložil Yoltan a malůvky spáchal Mike
Napsal Yoltan 09.04.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 1 příspěvek.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.13570499420166 secREMOTE_IP: 3.128.199.210