D&D 4e: Skládáme družinu

Obsah článku:

OBRÁNCE (Defender)
Fighter, Paladin, Swordmage, Warden

Obránce je štítem družiny, smrtící hradbou jež ničí vše, co se k ní jen přiblíží. Obránci také mají páky, jak přimět nepřátele, aby se soustředili pouze na ně – ať již tím, že si je označí (mark), či na ně uvalí jiný nepříjemný efekt, který pak protivníka potrestá, zkusí-li se "věnovat" někomu jinému. Jako Obránce můžete spolupracovat s další postavou a pomoci svému spojenci získat bojovou výhodu (jež může vyústit ve Zákeřný útok), nebo můžete vytvořit štít před Taktiky či Útočníky, kteří napadají nepřítele z dálky.

Černá díra: Vaším hlavním úkolem jakožto Obránce je zablokovat padoucha na místě a držet jeho pozornost soustředěnou na vás. Toho můžete dosáhnout tak, že si protivníka označíte. Každé povolání z řad Obránců má nějakou specialitku, takže když vás nepřítel ignoruje, můžete mu naložit pořádný nášup zranění. Nemusíte nutně svého nepřítele přímo zabít, v tom jsou dobří Útočníci, ale vždy můžete protivníka na sebe vázat tak dlouho, dokud tu práci za vás nedokončí někdo jiný.

Podporovatel: Svojí přítomností povzbudíte ostatní spojence, aby ze sebe vydali maximum. Tulákovi můžete pomoci nastražit Zákeřný útok, držet nepřítele přibytého k jednomu místu, takže jej černokněžník prokleje a usmaží svým kouzlem, nebo na sebe navázat menší skupinu útočníků, které pak Taktik vymaže z povrchu bojiště.

Zeď: S vysokou Třídou zbroje, pořádnou porcí životů a léčivých vln (healing surges) jste nepřekonatelnou zdí na bitevním poli. Blokováním pohybu, označením a odvetnými útoky se postaráte o to, aby vám unikl jen málokterý nepřítel.
< Obránce >
Taktik Vůdce
Článek napsal Robert J. Schwalb pro Dragon 373.
Originální verze ve formě PDF: party.pdf
Napsal Geralt 01.04.2009
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 9 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.13829398155212 secREMOTE_IP: 3.133.144.197