Jerson píše:
A když koukám na to řazení oddílů při tvorbě postav
nevim na co koukáš, ale
tvorba postavy to určitě neni, protože v tý se Specialita (=sexuální tah) vůbec nezmiňuje. (Nicméně ano, místy jsou oddíly tvorby postavy zpřeházené - tuším že asi u 2 příruček - aby se mi to tam vešlo. Vincent udělal u některých to samý, takže asi cajk...)
To o čem mluvíš je stránkování samotné příručky a ano, je to správně, protože to nemá fungovat tak, že by si hráči listovali příručkama, ale tak, že:
- se všechny tyto příručky vytiknou jak jsou, buď jako dvě A4 pro každého nebo jako jedna A4 oboustranně
- hráči si vyberou co chtějí podle úvodních popisů
- následně tyto papíry zůstanou ležet před nimi na stole
...takže dává smysl, že tvorba je na 4. stránce, protože během hry jí pak máš danou jako spodní papír.
Btw. tvorba postavy zároveň probíhá tak, že ten papír prostě vezmeš a volby které děláš si v něm zaškrtáváš / zakroužkováváš / podtrháváš - takže Tvoje otázka na Apocalyptica fóru je bezpředmětná; ano, Borec má právě jednu střelnou zbraň a právě jednu zbraň na blízko, protože na tom sheetu má prostě možnost si každou z nich vykroužkovat jen jednou. Což už sem Ti tu někde taky psal.
Jerson píše:
Podle mě u Hot má být -1.
Ano. Těhle chybek se mi tam bohužel pár vloudilo :/
Bohužel si taky první (mimo moje vlastí hry) kdo mi dává nějakej větší (když už ne systematickej) feedback, takže sem doteď nic moc neopravoval (resp. to mám upravený u sebe v InD a dělám úpravy v SRD, ale v PDF sem ven zatim nic nedával).
Jerson píše:
To omezení nedává smysl, Dvoukolák má startovní našrocenost jen +1, takže na +3 se nikdy nemůže dostat.
To omezení:
a) ...je obecné omezení toho tahu pro potřeby "vem si tah z jiný příručky" (všimni si, že některé mají limit na +2, což hráče nutí jít na +3 skrz cizí příručku nebo skrz pokročilý zlepšení)
b) ...pokud by někdo poskládal blbě powerplay a vzal si nejdřív pokročilej tah a až pak tenhle. (což je teda spíš formalita, ale...)
...plus jak bylo už zmíněno, +3 je obecné maximum které se pro připomenutí uvádí všude.
Shako píše:
Jsou tam ke stažení deníky postav
Všechno (a ve skutečnosti ještě víc) sem dal do článku
Materály ke stažení, dole poslední nadpis "Materiály v angličtině"
Jsou tam i věci co sem našel různě po redditu nebo zahrabaný na apocalypse webu v hloubce (bez odkazů co by k nim vedly z webu samotnýho).