[Osobnost] RPG Pundit: Kontroverzní kritik

Obsah článku:
Zasněně zírá na dýmku a skutečně asi na tři vteřiny zavře pusu, pak se podívá na mne a já cítím nebezpečí.
-Nabyl jsem dojmu, že Skandinávie musí být cosi jako ráj pro intouše, říká.
-Vycházejí tam odtud takové skupiny, jako Kings of Convenience, že má člověk skoro dojem, že tam žijí jen tihle týpci v tvídových oblecích s velkými brýlemi. A teď sem přijdete a říkáte mi o tom, že stát financuje velkou LARP-scénu.
Strnu.
- Ne, je to peklo. Jsme denně perzekuováni. Ženy jsou neskutečně ošklivé a i v létě je tam zima, mumlám.
Co bude dál? Týpek se přistěhuje do sousedství, získá nějaký druh trojího občanství a začne celý den pokřikovat o podzemí a elfech, zatímco já a Matthijs se budeme snažit soustředit na hraní "Zombie Porn" tak umělecky, jak jen lze? Sakra, práce, bodnu jej do oka a uteču.
Ale pak dojde na kávu. Neměl jsem kofein už hodiny a zdá se to být ještě přitažlivější než krveprolití.
-Co je skvělé na RPGsite je, že se stala shromaždištěm lidí, kteří mají rádi malé vydavatele, ale nechtějí být onálepkováni identitou the Forge, pokračuje gestikulujíc směrem ke mně svou dýmkou.
-Nemám nic proti malým vydavatelstvím nebo indie RPG. Mám je rád. RPGsite roste do jakési komunity publikující indie, vydávaje tyhle skvělé malé hry. Věci jako Coyot Trail (Divoký západ), Starcluster (SF ve stylu Travellera) a suprová malá hra zvaná FTL Now, což je staré dobré hard SF. Některé z těch her byly dokonce finančně úspěšné.
-Mnoho lidí, kteří o mne slyšeli, si možná myslí, že mám rád rules-heavy hry, ale věci, které jsou víc komplexní než D&D, jako je Shadowrun, nejsou pro mne. Mám rád věci jako Over the Edge a Amber, ty patří k mým nejoblíbenějším. Ale to jsou také vážně zajímavé hry. Spousta her z the Forge jsou prostě okázalé bez toho, že by byly mazané.
K RPGpunditovi v restauraci přijde čistič bot. Usměje se svým trojúhelníkovým úsměvem a položí botu na stoličku.
-Miluju Uruguay, člověče. V Severní Americe bych s tím, co vydělám, musel mít spolubydlícího. Tady si žiju na vysoké noze, mám služebnou a tady mi lidi leští boty. Je to nechutně vykořisťovatelské, ale nemůžu říct, že bych si to neužíval. Tím chci říct, že bych byl rád, kdyby se zdejší ekonomika zlepšila, ale musím přiznat, že život vyšší třídy v cizině si fakt užívám.
RPGpundit právě pracuje na RPG zaměřeném specificky na Latinskoamerický trh. Bude publikováno Flying Mice Games tento podzim.
-Byl jsem neuvěřitelně překvapen tím, jak velká je v Uruguayi hráčská komunita. Když jsem sem přijel, měl jsem velmi nízká očekávání. Přinejlepším jsem si myslel, že najdu nějaké emigranty, s nimiž si budu moci zahrát. Ale hádám, že je tu asi 2000 lidi, kteří hrají RPGčka na národní úrovni, a narozdíl od Severní Ameriky je tu skutečně komunita, kde takřka každý zná každého dalšího.
Číšník sklízí šálky a talíře, žebrající žena se vrací, zdánlivě jen proto, aby se mi podívala do očí a znovu něco křičela. RPGpundit si znovu pěchuje dýmku.
-Miluju dýmky, přemítá.
-Miluji je pro to, jak vypadají, pro rituál jejich kouření, pro to, že skutečně můžete cítit tabák. Mnoho kuřáků cigaret by ve skutečnosti rádo přestalo, ale hádám, že byste nenašel žádného kuřáka dýmky, který by se o to pokoušel.
Opatrně drží dýmku před sebou a zkoumá ji. Na jednom z jeho prstů se leskne prsten svobodných zednářů.
-Nepopírám, že být svobodný zednář mi pomohlo se v této zemi usadit, říká. Ale nejdůležitější věcí je pro mne univerzální bratrství. Když jsem kontaktoval místní lóži, věděli, že jsem někdo, komu lze věřit a s kým sdílí základní hodnoty, jednoduše proto, že jsem zednář. A já vím, že mohu věřit jim.
-Není to o nepotismu, ale o sdílených hodnotách.
Takže systém iniciace, je to něco jako postup po úrovních v D&D?
-Ano. Jen dostanete přístup k víc kouzlům.
Poté, co jsme se rozloučili, jsem zamířil ke Starému Městu. Počasí se vyjasnilo a architektura byla uspokojivá. Když jsem si všiml jména současného amerického prezidenta vymalovaného na zdech jasnými barvami, usoudil jsem, že ho Uruguayané musí vskutku milovat.
V restauraci jsem si objednal ještě jedno chivito a velkou lahev piva. To jídlo je zváno "chivito canadiense".
Copak není sakra úniku?
< rozhovor, část III >
rozhovor, část II
Zdroj: Imagonem
Napsal Alnag 03.03.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 60 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10869812965393 secREMOTE_IP: 3.19.79.79