Kultura

ShadoWWW
3.3.2010 07:30
Dračí doupě II (původní)
Konečně vznikly oficiální stránky Dračího doupěte II. Zatím tam jsou jen stylové wallpapery a seznam autorů.

Trochu mě překvapilo, že tam není nikdo, kdo by se nějak častěji objevoval na stránkách Kostky. Z toho mi vychází, že nové DrD bude mít pravděpodobně blíž k Fate než k DnD 4E.

TATO DISKUSE JE VYHRAZENA PRO PŮVODNÍ (NEREVIDOVANÉ) DRD2. DISKUSE O REVIDOVANÉ (AKTUÁLNÍ) VERZI JE ZDE

Recenze původního DrDII:
Sirienova recenze
Jersonova recenze
20.8.2010 15:51 - Colombo
Píše:
Je zajímavé, jal velkou diskuzi vzbudila úplně jiná hra než DrD2. Možná by to mohl být pro vydavatele zajímavý signál :o)

Tady velkou diskuzi vzbudilo i "RPGf proti D20", znamená to, že se má vydat deskovka s figurkami z RPGf a D20? Spíš je to signál pro místní komunitu.
20.8.2010 15:53 - Bouchi
alef0 píše:
Však Bouchi písal: 500 garantovaných kupcov a ide sa do toho.
Nutnou podminkou ovsem samozrejme je, ze se podari dojednat licenci.
20.8.2010 15:53 - Jarilo
Kapku se bojím, že na těch 500ti to ztroskotá. Věřil bych tomu, že i těch sto zájemců ochotných dopředu zaplatit, by se našlo, ale 500 mi na české poměry přije jako poměrně velké číslo.

Ale nejsem odborník a možná pořádná propagace udělá svoje a my už za dva roky budeme příručkou listovat =).
20.8.2010 16:48 - Elgard
Sebe můžu na koupi české verze slíbit určitě, další 3 lidi pravděpodobně.
20.8.2010 16:53 - Jerson
zemřelej píše:
Tak jako nový návštěvník můžu říct, že tu cejtím kdeco, ale radost z hraní to není. Spíš radost z kritizování.
Teda kolem DrD2, jiný věci mě tu nezajímají a nečtu.

To bude asi tím, protože Kostka není o DrD2, které ve srovnání s jinými hrami vypadá poněkud hůře.
20.8.2010 16:56 - Lokken
I já bych si český Pathfinder koupil...
20.8.2010 18:31 - ShadoWWW
DrD 2: Tak jsem si řekl, že vyčkám a budu se k němu nadále vyjadřovat, až vyjde.

Pathfinder: Přijde mi nejrozumnější ten nápad s předobjednávkami. Udělat propagační web, kde bude jasně deklarováno, že pokud se najde 500 kupců, půjde se do toho, jinak se peníze lidem vrátí. Nějaké počítadlo s vtipným ukazatelem (třeba natahující se rukou po příručce). Myslím, že by se tím konečně rozseklo, jestli tu ten trh pro úspěšné zahraniční RPG je, nebo ne. BTW Pokud by se zájem našel, tak veřejně deklaruji, že jsem ochoten podílet se na překladu. A také prohlašuji, že jsem ochoten přeložit 30 stran zdarma. Pokud by byl zájem o víc, za další bych požadoval odměnu, ale pomoc bych určitě neodmítl. Můj názor je, že kvalitní světové RPG by tu mohly podstatně rozhýbat trh s hrami na hrdiny. A to bych byl moc rád.

BTW Těch příruček na Pathfindera existuje víc. Mimo základní Core příručky i samostatný Bestiář a nedávno vyšel Advanced Player's Guide.
20.8.2010 19:22 - skew
Píše:
Nějaké počítadlo s vtipným ukazatelem (třeba natahující se rukou po příručce).
Heh, nebo rovnou thumbnail strany, na kterou jsou sehnané prostředky, i s popiskem.
20.8.2010 22:05 - tuleník
Alnag píše:
Myslíš třeba jako nepronásledovat tuleníka s palicí i na další fóra?

Máš podozrivo zvládnutú techniku likvidácie plutvonohej zveri :D nebol si v Nórsku alebo Kanade?
Drobná poznámka: že som zrazu zmizol, nebolo útekom pred Alephom (tuleň na súši je beztak v prdeli), ale útekom z roboty, kde som sedel, hoci mám dovolenku, lebo moje opakované up- a downgrady OS a aplikácií (main problem: udržať v chode Adobe CS3 - ktorý stojí DOSŤ - a zároveň ísť s OS čo najvyššie) mi vymľaskli vďaka postinstal updatom kvótu na pripojení a tak z domu sosám ako ožratý slimák.
Almi: to je jasné - ale sú to v podstate beginneri a tak s nimi treba mať zľutovanie :)
Keď sa tu už rozoberá ten Pathfinder, neskúsite to niekto kto máte poruke True20 porovnať navzájom? True20 je čb tlač s farebnou obálkou a asi menej strán a navyše sú tam popravené asi všetky posvätné kravy DnD (HP napr.) plus dosť to zachováva ADnD feel (grid netreba).
TieŇŇŇ: aj ja by som bol ochotný prekladať, čeština nerobí problém.
20.8.2010 23:09 - Colombo
Lol, teď až jsem se juknul na ten elfí obrázek. Ti elfové se vyvinuli z mloků, že mají oči po stranách?
21.8.2010 10:53 - alef0
tuleník píše:
Keď sa tu už rozoberá ten Pathfinder, neskúsite to niekto kto máte poruke True20 porovnať navzájom? True20 je čb tlač s farebnou obálkou a asi menej strán a navyše sú tam popravené asi všetky posvätné kravy DnD (HP napr.) plus dosť to zachováva ADnD feel (grid netreba).


True20 má podobnú licenciu ako d20, teda nemôžeš vyrobiť samostatnú rolovú hru bez toho, aby si vyjednal špeciálne podmienky.

True20 bude mať zrejme lacnejšiu licenciu, nižšie náklady na tlač. Pathfinder je to veľkej veľkej miery kompatibilný s pravidlami D&D 3.5, True20 je tými opravami trochu inde, čo môže byť prekážka vzhľadom na stanovenú komunitu D&D hráčov.
21.8.2010 11:34 - Merlin
hmmm..tak jsem si přečetl elfy...kde se kurva vytratila ta lidová slovanská bodrost? zpívající procesí zahalené v pláštích nesoucí světla? tady někdo moc koukal na PP, že? A sladkost a božskost z elfí rasy přímo teče....zklamání, zklamání, zklamání....tak jako u trpaslíků si troufnu udělat lepší pozadí během několika hodin.
21.8.2010 12:12 - alef0
Merlin píše:
tak jako u trpaslíků si troufnu udělat lepší pozadí během několika hodin.


Urob a zverejni!
21.8.2010 12:47 - Merlin
alef0: důvod? z návrhů si autoři nic nedělají a pokud ano, nerad bych se dožil toho, že použijí co se jim bude hodit a vydají to za své...:) nepotřebuju si dokazovat, že to dokážu líp..vím to. Možná neskromně, ale vím.
21.8.2010 12:53 - Colombo
Merlin: ale asi máš velkou potřebu nám to tady všem říct...
21.8.2010 13:08 - Merlin
Colombo: jasně...:) jsem rád, že už to víš. Nicméně, pokud tě to nezajímá, můžeš mé příspěvky přeskakovat a nejen ty nemravné :)
21.8.2010 13:11 - alef0
Merlin píše:
alef0: důvod? z návrhů si autoři nic nedělají a pokud ano, nerad bych se dožil toho, že použijí co se jim bude hodit a vydají to za své...:) nepotřebuju si dokazovat, že to dokážu líp..vím to. Možná neskromně, ale vím.


Keď svoje nápady zverejníš na d20.cz a vývojový tím ti ich ukradne, tak budeš chronologicky pred nimi a môžeš ich za to mlátiť a kritizovať.

Dokáž, že to dokážeš! Obohať komunitu svojim nápadom na trpaslíkov, podľa mňa inšpiruješ nielen Dračákistov, ale aj iných ľudí, veď trpaslíci sú univerzálny koncept.

Ale takýto teoretický výkrik do tmy je presne to, za čo som tu kritizoval Siriena.

Ja by som tiež vedel urobiť elfov lepšie, joj, akých elfov by som napísal! Sám Tolkien by vstal z hrobu a pogratuloval mi. Ale sa mi nechce, musím variť obed ;-)
21.8.2010 13:15 - Nachtrose
alef0:

Merlin píše:
Merlinova trpasličí poradna, aneb 3 minuty:

…Trpasličí společnost je stejně různorodá, jako je tradiční. Leckterý z mladých trpaslíků následuje příklad svých otců a uchopí do pravice kovářské kladivo či bitevní sekeru, aby si tak získal věhlas či bohatství. Avšak je mnoho takových, kterým učaroval svět tajemných run, za pomocí který Vykladači povolávají síly země, aby spálily jejich nepřátelé či změkčily kámen. Nejeden trpaslík zatoužil spoutat magická zřídla a jejich mystickou moc do malých zkumavek….
21.8.2010 13:18 - alef0
Začína to dobre!
21.8.2010 13:55 - Merlin
alef0: nedělám výkřiky do tmy :) že jsi to ty, najdu si chvilku na to, abych ti sem něco napsal...necítím se na to, aby to bylo takový, aby si Tolkien sedl na prdel..nicméně se cítím na to, že to nebude vývar z Pána prstenů, aneb to co se tam v ukázkách objevilo. aaach jo :) jakobych neměl své práce dost

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10632991790771 secREMOTE_IP: 3.145.175.243