malkav píše:
Nojo, já zapomněl, že ho k tomu vlastně ta pravidla nutí. Ne, teď bez sarkasmu, stavím samozřejmě na svých vlastních zkušenostech a proto je pro mě dost těžké akceptovat to, co píšeš.
Asi jsem to nenapsal srozumitelně. Chtěl jsem tím prvním příspěvkem říct, že pravidla a hráči většinou chodí na hru společně. Tzn. když si třeba na nějakém kroužku půjdeš zahrát DrD 1.6, tak nejen že to budeš hrát podle pravidel DrD 1.6, ale nejspíš také s Pánem jeskyně, který se to naučil od nějakých starších dračákystů a ten herní styl tedy nepřevzal čistě jen z pravidel, ale taky od nich. A ty na tom budeš úplně stejně, budeš se herní styl učit od něj. Tj. pokud bude fudgovat hody, railroadovat jak svině, hrát proti hráčům a podobně, tak se to prostě od něj naučíš taky. Později se to možná zase odnaučíš - typicky pokud přejdeš na jiná pravidla. Když zůstaneš u stejných, tak moc nebudeš mít důvod.
Count píše:
Jsou ty návyky někde sepsané? Zajímalo by mě, jaké jsou, ve srovnání s jinými styly.
Jerson ti o tom určitě rád udělá přednášku ;-)
malkav píše:
Hrál bys tak ty, Yorku, protože by tě k tomu nutila pravidla? A zkus si z toho nedělat legraci a neparodovat to.
Na to ti nemůžu odpovědět jinak, než že se odpovědi vyhnu, sorry. Zcela určitě bych to totiž vůbec neudělal. Nabídnul bych ti hru podle svých pravidel. Pokud bys trval na 1.6, tak bych to prostě odmítnul.