PRODÁM svoji kolekci knih a příslušenství DnD 5E.
Zatím sem házím fotku všeho, co mám, než to jednotlivě naházím na inzertní servery.
PRODÁM svoji kolekci knih a příslušenství DnD 5E.
Pravidla a character options
Dungeon Masters guide
Monster Manual
Setting knihy
Van Richtens guide to Ravenloft (limitovaná edice)
Eberron Rising of the last war
Kampaně a příběhy
Call of the Netherdeep
Hoard of the dragon queen
The rise of tiamat
Starter set (Mines of Phandelver)
Dungeon of the mad mage (+ balení map)
Journey through the radiant citadel (limitovaná edice)
Tales from the Yawning portal
Descent into the Avernus
Spelljammer, Adventures in space
Stav: nehrané, jednou otevřené a přečtené.
Cena: navrhuju 80% z ceny nového kusu + poštovné.
V případě většího odběru možnost množstevní slevy.
možnost osobního předání v Praze.
V případě zájmu prosím pište tady nebo na mail: george.dzhan@gmail.com
kdysi kdesi jsem narazil na TTRPG na téma "zlý pán a sluha" (aneb jak nepřijít o duši). Nemyslím "Aye, Dark Overlord" (karetní TTRPG, vtipná) a už vůbec ne "Maid". Googlil jsem, avšak nenašel nic než Pána prstenů", mraky věcí pro Pána jeskyně a to "Aye...". Prosím poraďte / pomozte mi někdo.
Bylo 26. 7. 2023 ráno a já jsem se rozhodl zkusit výzvu „RPG kuchyně 2008“ - https://rpgforum.cz/clanky/rpg-kuchyne-uzavrena (časový limit 14 dní). Důvodem, proč jsem se rozhodl přijmout příslušnou výzvu je to, že si od roku 2009 let pamatuji hru, která zvítězila v RPG kuchyni 2008. Jde o výbornou hru „Wish“ - https://rpgforum.cz/files/RPGK_Kelton_Wish.pdf (autor je Kelton – memberlist.php?mode=viewprofile&u=2283). Chtěl jsem zkusit, zda dokážu vytvořit hru, která si získá přinejmenším jeho přízeň. Vzhledem ke kráse jeho hry si nedělám ambici trumfnout ho. Chci vytvořit co nejšířeji použitelnou hru – vztahovou a zábavnou až akční.
Jelikož je příšerně po termínu (kdo trumfne zpoždění 15 let?!;)), tak hodlám použít všechny ingredience a splnit obě podmínky!
vytvořil jsem krátkou počítačovou hru -- tahovou strategii, která používá pravidla PF2E. Plánuji ji vydat tento pátek: https://store.steampowered.com/app/2381160/Quest_for_the_Golden_Candelabra/
Budu rád, když si ji dáte do seznamu přání :D.
Ale tento post píšu proto, že bych ji chtěl také přeložit do češtiny, a vím, že na tomto webu jsem četl mnoho českých překladů pravidel her na hrdiny, a napadlo mě, jestli někdo nezačal překládat také systém PF2E, a mohl bych možná použít prosím jeho text nebo aspoň překlady hlavních pojmů?
Pro ty, kteří náhodou nevědí, co tahle řada od Mongoose obnáší, kratinké vysvetlení. Slayer´s Guide (ve volném překladu Průvodce zabijáka) má za cíl čtenářům přiblížit jednu z ras jejich nepřátel nebo i soukmenovců. Kniha se obyčejně zaobírá popisem rasy, jejími vlastnostmi a fysiologií, sociální strukturou, má-li nějakou. Nevynechává ani kapitoly o tom, co preferují v boji její členové, jak se chovají a v neposlední řade se zmiňuje o inherentní magii a co má který druh monster ve zvyku užívat.
posledních pár týdnů si se Skavenem přehazuju na discordu druhou edici Kouzlem a Mečem. Nakonec to s tím kromě kostek nemá moc společného, tak tomu zatím říkáme Grimoár. Potřeboval bych to trochu zkritizovat, než budu pokračovat.
Foundry Virtual Tabletop neboli taky pod názvem Foundry VTT je "nový" program pro pořádání RPG sezení online. Přímý konkurent nejvíc pro Fantasy Ground, pak také pro uzavřený Roll20. https://foundryvtt.com/
Kdo chce pomoct s překladem stačí mi napsat email do zpráv. Přidám vás do programu.
Chci se zeptat nějakých zkušených překladatelů v jakém prostředí vytvářejí stránky, aby vypadaly stejně jako třeba z pravidel (PHB). Zatím jsem to vytvářel ve Wordu a ač to, dle mého názoru, nevypadá vůbec špatně, mohlo by to vypadat i lépe.
Až to bude ve stavu, se kterým budu spokojený, rád bych to postnul na d20, ale nejsem si jistý do jaké části. (Články, příběhy?)
Zdravím,
hledám nějakého nadšence nebo nadšenkyni do korekce textu. Jedná se o přeložený text z angličtiny (+- 12 stránek).
Kdybys měl/a zájem, napiš mi prosím PM.
Jeskyně a draci jsou projekt vydání DnD 5e v češtině* pod nakladatelstvím Mytago
* resp. hry DnD 5e co nejpodobnější, vzhledem k tomu, že licenčně je k dispozici pouze část textů DnD příruček. J&D budou ale s DnD 5e a jeho příručkami najisto zcela kompatibilní "oběma směry".
Nakladatelství Mytágo vydává překlad hry Lone Wolf - hra na hrdiny (v originále Lone Wolf Adventure Game) zasazené do světa známé série gamebooků o Osamělém vlkovi.
Co si o ní myslíte? Hrali jste ji? Podělte se o svoje zážitky!
Monte Cook Joins the Pathfinder Roleplaying Game™ Team
Co-creator of 3rd Edition Dungeons & Dragons® to act as Rules Consultant
Paizo Publishing®, LLC today announced that Monte Cook, the co-creator of 3rd Edition Dungeons & Dragons and author of the 3.5 PHB and DMG as well as the Ptolus™ campaign setting and the recent Book of Experimental Might™, has joined the Pathfinder Roleplaying Game team as a Rules Consultant.
minimalistická hra podporující oldschool. Zahrajete si ji ve vlaku, ve škole, na chatě, v herně... Vhodná jak pro one shoot, tak kampaň.
Licenčně vychází z DungeonSquad. V zahraničí existuje vícero rozšíření, v Čechách a na Slovensku se vyskytují dvě. Moje a od Skewa. Každá jde trošku jiným směrem. Můj Kouzlem a mečem mikroblog Rozšíření PH Rozšíření Skew Interaktivni denník postavy
Tvůrci z českého studia Warhorse pracují na nové počítačové RPG Kingdom Come z prostředí českého středověku. Mělo by to být RPGčko bez magie a draků, s co nejvíc realisticky zpracovaným středověkým prostředím. Prostředí by mělo být detailní a otevřené, podobně jako např. v Mafii či GTA.
V tuto chvíli je otevřený Kickstarter, ve kterém autoři žádají aspoň o Ł300 000, aby hru dokončili, ale v tuto chvíli mají už přes 550 tisíc, takže hra vyjde (teď už jen závisí, s jakámi "bonusy" navíc).
I tak ale hra vyjde až v roce 2015. Autoři zatím přináší různé updaty, jako např. tento.
Proč to sem píšu? Napadlo mě, jestli by nestálo za pokus se domluvit s autory hry, že by se k tomu udělalo i papírové RPG. Ne, že by těch českých RPGček nebylo poslední dobou jak hub po dešti :), ale toto mi přijde jako docela unikátní příležitost.
Jak je vidět i z KS, ta hra zřejmě osloví velké množství lidí. A pokud by se podařilo na ni navázat i papírové RPG, podobně jako vzniklo papírové RPG např. k Dragon Age nebo A Song of Ice and Fire nebo Hobitovi (One Ring), mohlo by to přilákat nové lidi k hraní deskových her na hrdiny.
Výhodou je, že členem studia Warhorse je Martin Klíma, tvůrce DrDo a zakladatel ALTARu, takže papírová RPGčka mu nejsou úplně cizí. Další výhodou je, že ta hra má vyjít až příští rok, takže by byl čas něco podniknout (žádná rychlokvaška za týden). Možností, které se IMHO nabízí, je samozřejmě několik:
- Vytvořit hru, jejímž systémovým jádrem bude D20 mechanika, Fate mechanika, případně jiná úspěšná a prověřená mechanika. Lore by se vzal z počítačové hry, takže by stačilo už jen doladit fluff a navázat na jádro konkrétní herní mechaniky. I tak je to imho dost práce.
- Vytvořit hru, která se z hlediska mechanik i fluffu opírá co nejvěrněji (tedy téměř kompletně) o počítačovou hru.
- Vytvořit jen setting k nějaké stávající hře, který by se opíral o reálie počítačové hry.
Jinými slovy, využít potenciál této potenciálně úspěšné počítačové hry k propagaci deskových her na hrdiny. Možná je to blbost už z principu, možná se stejně nenajdou dobrovolníci, co by do toho šli, nebo třeba s tím nebude Warhorse souhlasit.
Píše: Originally Posted by Vic Wertz
Ten days before the launch of their much-anticipated Pathfinder Roleplaying Game Core Rulebook, Paizo Publishing today announced that the first print run of the book has sold out, with all preordered copies on their way to stores for an August 13 release. With preorders more than five times greater than for any previous product in Paizo's seven-year history, orders for the Core Rulebook continue to mount even as the company speeds to produce another print run. Paizo.com has retained enough copies to handle all paizo.com subscriptions and pre-orders. Customers who have not already placed a pre-order with paizo.com or their game or book retailer are encouraged to seek out a copy immediately following the book's retail release, as supplies are expected to run out well before the arrival of a second print run in early November.
"We thought we had printed enough to last us at least until the end of this year, but skyrocketing demand from our customers and distributors has us reprinting already," Lisa Stevens, CEO of Paizo said. "We have a healthy amount heading to Gen Con, but we think even those will go fast, so don't delay in picking up your copy!"
The Pathfinder Roleplaying Game Core Rulebook is the first release in the Pathfinder Roleplaying Game line of hardcover tabletop RPG rulebooks. Clocking in at a whopping 576 pages and at a weight of more than four pounds, this $49.99 rulebook is the newest incarnation of the 3.5 version of the world's best-selling roleplaying game. Playtested by more than 50,000 players over the last year, the Pathfinder RPG Core Rulebook is the most hotly anticipated tabletop RPG release of 2009. A massive electronic download file ($9.99) will remain available at paizo.com.
"The phenomenal support of the constantly growing community of Pathfinder RPG players has been a staggering sight to behold," said Paizo Publisher Erik Mona. "To sell out a hugely ambitious print run before the release date just goes to show what an immense audience this game will enjoy in the years to come."
Překlad: Píše: Poslal Vic Wertz
Deset dní před vydáním netrpělivě očekávaného Pathfinder Roleplaying Game Core Rulebook přišel dnes Paizo Publishing s oznámením, že první vydání knihy bylo vyprodáno se všemi předobjednávkami, putujícími do obchodů ke dni vydání 13. srpna. Předobjednávek je petkrát víc než pro kterýkoli jiný produkt v sedmileté historii Paizo. Počet objednávek na Core Rulebook se stále zvyšuje a firma narychlo připravuje nové vydání. Paizo.com zajistil dostatek kopií k pokrytí všech předplatitelů paizo.com i předobjednávek. Zákazníci, kteří dosud neučinili předobjednávku na paizo.com nebo u svého hernho nebo knižního prodejce, by se měli porozhlédnout po knize okamžitě po jejím vydání. Dodavatelé očekávají vyprodání ještě před příchodem druhého vydání na začátku listopadu.
"Mysleli jsme, že máme dostatek výtisků, aby nám vydržely aspoň do konce tohoto roku, ale raketový vzestup poptávky našich zákazníků a distributorů nás donutil k dotisku," sdělila Lisa Stevensová, výkonná ředitelka Paizo: "Máme ještě určité množství pro Gen Con, ale domníváme se, že i ty rychle zmizí, tak neotálejte s vyzvednutím svého výtisku!"
Pathfinder Roleplaying Game Core Rulebook je první knihou řady Pathfinder Roleplaying Game stolních RPG knih v pevné vazbě. Obsahující úctyhodných 576 stran a vážící víc než 4 libry (1,8 kg) jsou tato pravidla (za $49.99) nejnovější inkarnací verze 3.5 světově nejprodávanější hry na hrdiny. Pathfinder RPG Core Rulebook byl testován více než 50 000 hráči po celý minulý rok a je nejžhavěji očkávanou stolní RPG vydanou v roce 2009. Masivní stahování souboru eletronické verze (za $9.99) zůstane dostupné na paizo.com.
"Fenomenální podpora stále rostoucí komunity hráčů hry na hrdiny Pathfinder byla něčím nevídaným," řekl vydavatel Paizo Publisher Erik Mona. "Vyprodání nesmírně ambiciózního vydání před datem vydání jen ukazuje, jak ohromné obecenstvo si bude užívat tuto hru v následujících letech."
Co si o tom myslíte? Překvapil vás tento úspěch nebo jste ho očekávali?
Mouse Guard, nejčastěji překládáno jako Myší stráž (později oficiální překlad jako Myší hlídka) neboli myšáci. Rpg vzniklo jako společný projekt autora komiksů Davida Petersona a herního vývojáře Luka Crana (Burning Wheels).
ANGLICKÉ VYDÁNÍ
První edice vyšla v roce 2008. V rámci dotisku byla vydána krabicová verze v roce 2011. Hra se vyprodala a několik let nebyla k sehnání.
V roce 2015 vyšla druhá edice - původně ohlášená na duben 2015 (dodána o pár měsíců později). Rovnou vyšla ve dvou verzí - základní příručka nebo krabicová verze (příručka + další doplňky).
ČESKÉ VYDÁNÍ
V roce 2016 začalo Comics centrum vydávat původní komiksovou předlohu v češtině.
Původní tři díly Davida Petersona:
- Myší hlídka 1: Podzim 1152
- Myší hlídka 2: Zima 1152
- Myší hlídka 3: Černá sekera
Troje legendy (příběhy psané a kreslené převážně kamarády původního autora).
A nakonec v roce 2018 vyšlo česky i rpg (druhá edice): Myší hlídka: Hra na hrdiny
FILM
V roce 20219 (?) byl zrušen plánovaný film Myší hlídka, tedy spíš plánovaná filmová série (podle množství produkce) - původního producenta FOX koupil Disney, který neměl zájem v projektu pokračovat. Citation needed - vím, někdy třeba dohledám odkazy
Existuje k tomu několik videí, jaké materiály vznikly (ze studia i záběry filmu) a jak to bylo, kde Peterson vysvětluje svůj názor, proč byl film zrušen nebo proč stále (ne)píše čtvrtý díl. Doporučuju taky skvělý rozhovor Petersona s výtvarníky, kteří na filmu dělali. Než dohledám odkazy, zkuste googlit.
OSTATNÍ
Objevilo se i pár dalších věcí ze světa Myší hlídky.
Strategická desková hra pro dva hráče Mouse Guard: Swords & Strongholds.
Za zmínku stojí také omalovánky (anglicky, ale jinak jazykově nezávislé :)).
Netuším při jakých příležitostech, ale objevují se i krátké samostatné příběhy. Dohromady vyšly nejspíš jako sbírka Baldwin the Brave & Other Tales.
Doporučuju i autorův youtube kanál, kde najdete spoustu zajímavých informací, třeba jak si vyrábí modely, aby mohl kreslit komiksové scény. Zkuste se třeba podívat na designování lodi ze želvího krunýře. Ale obecně tam najdete spoustu informací, jak si svět Myší hlídky představuje jeho autor, což se k hraní rpg hodí.
I roce 2021 stále fanoušci očekávají dopsání další autorovi knížky Myší hlídka 4 (eng: Weasel War of 1149)
HRANÍ:
Pokud se chcete zahrát, tak nejlepší šanci máte na GameConu, kde již proběhlo nejmíň 14 her (od roku 2009). Pokud v programu žádná Myší hlídka není, tak můžete napsat šéfovi rpg linie, že máte zájem si zahrát - třeba se mu povede ulovit nějakého vypravěče, aby hru uvedl. Přeju pak hodně zdaru s lovením místa na hře.
Myšáci jinde na českém webu
- na rpg foru je prehistorická diskuze, většinově k první edici (i v roce 2020), ale stojí to za prolistování (něco z toho přidávám i níže)
- Lomax - jeden český blog, kde je mix zápisků z hraní, částečného překladu a konverze do Fate...
- Conlainovi zápisky z hraní (první edice): 1, 2, 3
- LarpPard - další prachem zavátý záznam, o tom, že se Myšáci kdysi hrávali a vznikli nějaké pokusy o vysvětlení pravidel a překlady
nikde jsem zde nenašel téma, kde hrát TTRPG online, tak ho zakládám. Hrajete online? Kde? Zatím jsem narazil na Roll20 a DnD Beyond. Existuje ještě něco dalšího? Jaké máte zkušenosti?
Osobně to řeším z toho důvodu, že bych rád někde začal, ale než do toho naleji peníze, rád bych znal zkušenosti i dalších hráčů. Své zkušenosti poznatky přidávám do komentářů...
Černý trh s vojenským materiálem, pečlivě strážený palác blízkovýchodního diktátora, jaderná ponorka v rukách teroristů... i to mohou být cíle vaší další mise, pokud se rozhodnete hrát špionážní hru Spycraft.
DrD pozna kazdy, niektori z vas mozno aj Lady Blackbird.
Ja som v ramci tohtorocnej RPG Kuchyne, maskovanej ako Dracia kuchyna, naportoval Drd1.6 PPZ do pravidiel Lady Blackbird, a pridal k tomu vlastny fantasy setting.
Ahoj, tentokrát mám dva trošku filozofické dotazy k CoS. Oba se týkají Jantarového chrámu a dění v něm. První: Píše: Jantarový sarkofág má OČ 16, 80 životů a je imunní vůči
jedovému a psychickému zranění. Je-li poničen, pozůstatek
zla zmizí a nezanechá po sobě ani stopu. Ty rozhodni, jestli
je vypuzen, nebo zničen.
Pokud je tedy pozůstatek odstraněn, neměl by být odstraněn i jeho vliv? Například pokud by postava přijala temný dar a pak by byl sarkofág zničen, nestratila by daná postava prospěch z něj? A co takhle, pokud by byl "náhodou" zničen správný sarkofág v oblasti 42, neskončila by pak kampaň poněkud rychle? Co na to říkáte?
Bod dvě není zas až tak podstatný, protože ve většině kampaní by tato situace nenastala: Píše: Esmeraldino podezření se ukáže být správné. Strádovo
zničení je pouze dočasné, protože jeho kletbu není možné
tak jednoduše ukončit. Díky smlouvě s prastarými Temnými
silami nabude po několika měsících znovu svou podobu. Sta-
ne se tak po dostatečně dlouhé době, aby si obyvatelé Barovie
uvědomili, jaké to je žít život v naději. Barovii po Strádově
znovuzrození opět zahalí mlha a její obyvatelé znovu propad-
nou děsivému zoufalství. Strád si pamatuje svou porážku
a začne osnovat pomstu.
Když se mlha znovu objeví, madam Eva a její Vistáni při-
jedou zpět do údolí, zvířata se vrátí do Strádova područí
a starostové opevní svá obydlí v naději, že je někdo před Strá-
dem někdo opět osvobodí.
Pokud má tedy Strád zase časem obživnout působením Temných sil, co kdyby obzvlášť dobré postavy napadlo zničit každý jeden sarkofág v Jantarovém chrámu? Pak by se asi Strád nemohl vrátit, kdyby nebyla žádná síla, co by ho oživila. Co si myslíte tomhle? Vítám každou myšlenku v této věci.
Protože jsem líný tvor a nechtělo se mi ručně tvořit veškeré nestvůry, předměty a kouzla v Foundry VTT, rozhodl jsem vyextrahovat texty z českého SRD a vytvořit české kompendium do Foundry z anglického originálu. České kompendium rozsahem pokrývá přesně to co je i v anglickém, ve kterém nejsou například všechny rasové rysy (pravděpodobně kvůli OGL). České kompendium je plně kombatibilní s DnD5e Foundry VTT systémem
Texty jsem nahrazoval automaticky (tzn. scriptem extrahoval z českého srd, přiřadil podle slovníku anglický název k českému a importoval nová data do Foundry). Je tedy možné že se na některých objektech přiřadili špatné texty. Kvůli tomu jsou u objektů zatím i skryté anglické texty, které později odstraním.
Ahojte prosim chcel by som sa spytať lebo z družinou začíname že približne v akom poradí by sme mali hrať dungeons and dragons pribehy viem že začať stracené doly Fandolinu ale neviem ako by sme mali pokračovať
Ahoj, nevi nekdo jak je na tom v soucasne dobe Asterion jako svet pro RPG? Vim, ze par let nazpet vysel novy modul, ale zajima me jestli se neplanuje neco noveho. A uplne idealne jestli nekdo nevi o moznem dotisku starych modulu, koukal jsem vsude mozne a nedaji se sehnat ani v antikvariatech.
Hrdinové Fantasy (HF) se od ostatních společenských her značně liší. Jednotliví hráči hrají postavy (dobrodruhy), žijící ve smyšleném světě, který vytváří a řídí jeden z hráčů - Pán hry (PH). Hráči říkají, co dělá jejich postava a PH sděluje hráči reakci okolí na činnost jeho postavy.
Hraní HF si můžete představit jako divadelní hru nebo psaní knihy, kde jednotlivé části píší hráči (za své postavy) a Pán hry je režisér, scénárista a jevištní mistr v jedné osobě.
Cílem hráče je pak co nejlépe svou postavu vést a bavit se její hrou. Jeho prohrou je zejména nuda, jeho výhrou naopak dobrá zábava. Hráč se musí se svým hrdinou sžít a jednat tak, jak by se zachovala v dané situaci jeho postava. Musí se vžít do její role, ponořit se do světa, ve kterém žije, a odpoutat se od reálného života.
Dopředu se omlouvám za případnou duplicitnost tohoto tématu (hledal jsem a nenašel), protože bych se rád na něco zeptal.
1) právě mi došla pravidla 4e kde se na poslední straně nabízí možnost vyzkoušet si tuto utilitu zdarma na 10dní. Bohužel na ofi stránkách o tom není nikde ani řádku a po prohledání ofi nápovědy a zjištění že pod odkazem "napište nám" je něco u čeho bych mohl na odpověď čekat i věčnost dávám dotaz sem. Existuje někde možnost zkusit si tento produkt zdarma tak jak avizují pravidla?
2) Spíše doplňující dotaz. Platí si někdo subskripci pro DnD insider? Domníváte se že za své peníze dostáváte dobrý produkt?
3) Dají se někde sehnat ty magazíny co produkuje insider každý měsíc z těch článků? Pochopil jsem že když máte subskripci mužete si stáhnout PDFko...nemá někdo tyto "časopisy"?
Knížku Eberron: Rising From The Last War jsem si kupoval kvůli dvěma věcem: 1) Zajímal mě tamní Alchymista, respektive Divutepec (zdravím Siriena :)) - alchymistu jsem hrával rád už v dobách Dračího doupěte 1.5 - a 2) Moc se mi líbila obálka limitované ho vydání. Dýchla na mě atmosférou z dob slavné 3.5té edice.
Na úvod musím říct, že ta obálka vypadá úplně božsky, z přední i zadní strany. V reálu vypadá ještě lépe než na internetu! Divutepec se mi líbí, k detailům se ale dostanu někdy jindy. Teď řeknu jen tolik, že už se těším, jak si ho někdy zahraji (bude to 1. postava, kterou budu hrát, až budu hrát postavu), a je tam rámeček nazvaný Divutepec v jiných světech, který popisuje, jak ho hrát ve světech jako Forgotten Realms, Dragonlance, Greyhawk, Mystara či Ravnica. Ideální místo, v jehož překladu by mohlo být zmíněno, jak ho hrát v Jeskyních a dracích a naopak jak JaD Divotvůrce hrát v Eberronu.
Knížka je to objemná - 320 stran! Přináší letmou historii, nové rasy jako changelings, kalashtar, shifters, warforged nebo nové herní statistiky pro hráčské skřety a orky. Také mluví o tom, v čem jsou normální DnD rasy v Eberronu jiné.
Najdete tu dragonmarks, což jsou speciální eberronské posilující znaky. Pro lidi a půlorky dragonmarky nahrazují jejich rasové rysy. Půlorkům něco málo nechává z jejich rysů nechává. Pro trpaslíky, elfy, gnómy a hobity nahrazuje jejich podrasu.
V druhé kapitole se dozvíte něco o eberronském zeměpise. Třetí kapitola se zabývá Šarnem, Městem věží, hlavní eberronskou metropolí. Čtvrtá kapitola je o tvorbě dobrodružství. Mimo jiné v ní najdete hlavně popis různých ciczích postav, frakcí, ale třeba i draků. V páté kapitole jsou kouzelné předměty. Šestá kapitola je v podstatě eberronský bestiář. Najdte v něm třeba nové dinosaury, jednu novou ježibabu, nového ohaře a mnoho dalšího, specificky eberronského. Zaujalo mě, že Vykovaný kolos (Warforged Colossus) s nebezpečností 25 nemá (!) legendární akce.
Celkové pocity z té příručky?
+ Obálka je krásná (to už jsem říkal)!
- Je tam na můj vkus hodně recyklovaných ilustrací z předchozích edicí
+ V příručce jsou "výstřižky z novin" ve stylu Volových a Elminsterových hlášek z Volova průvodce netvory. (Zde jsou však výstřižky z novin anonymní.)
+ Herní mechaniky u jednotlivých eberronských prvků se mi zdají lépe navázané na systém než v 4E (až na pár kiksů jako ten s Kolosem, nebo když v textu se píše, že všichni běsové mluví démonštinou, ale v přehledové tabulce démonština chybí a místo ní je tam ďábelština).
+ Těch 320 stran je zevrubná porce obsahu pro nové eberronské hráče
- Na druhou stranu většina toho obsahu je recyklovaná z příruček předchozích edic nebo i z loňského Wayfinder's Guide to Eberron. Tito hráči tak v této příručce najdou jen minimum nového obsahu. Cenu to pro ně má snad jen kvůli novým 5E mechanikám. A s tím souvisí bod, který rozeberu ve zvláštním odstavci.
Eberron vypadá dost dobře. Čechům může být blízký, že nabízí stověžaté město, nemagickou magii a steam punk, který znáte třeba ze skvělého komiksu Příběhy impéria: Vzpoura automatonů. Na druhou stranu mou největší výtkou je, že ten skvět se nikam neposouvá, nevyvíjí. Už v podstatě tři edice, když si koupíte eberronskou příručku, dostáváte z hlediska fluffu to stejné. Post-apokalyptický svět dostávající se z války. Statický moment v dějinách, ve kterém jste začínali v dobách DnD 3.5, 4E i teď.
Zapomenuté říše mě kdysi hodně odrazovaly. Že je to dort pejska s kočičkou a že v té záplavě knih se nehodlám utápět. Pak jsem kvůli Starter Setu 5E do toho vlaku naskočil a tu jízdu si náramně užívám. I když FR mají bohatou historii, tak na to vůbec nemusíte dbát a začít ji hrát odkud chcete, jak chcete. Ta přidaná hodnota je pak v tom, když v nějakém pozdějším dobrodružství budete číst o historických událostech, které pro vás kdysi byli přítomností, nebo dokonce budoucností. Ten vývoj světa dělá hrozně moc.
Proti tomu tady dostáváte typický campaing setting (příručku pro herní svět Eberronu) se vším, co k tomu patří. S jeho faktografií - zeměpisem i dějepisem. Je už na vás, abyste si v tomto světě vytvořili svá dobrodružství. To může být v Česku kámen úrazu. Většina PJů nemá problém s vymyšlením svého světa, ale s kontinuálním vymýšlením vlastních dobrodružství. Tady je příručka třeba inspiruje k nápadům na několik dobrodružství. Ta dobrodružství si ale stejně musí napsat a odehrát sami už bez pomoci. Do Zapomenutých říší můžete nastoupit přes campaing seting (to není můj šálek čaje), nebo přes dobrodružství (to je můj šálek čaje). Tady jdete jen první možností.
Celkově jsem ale rád, že jsem si tu příručku pořídil. I když jsem už mnoho ilustrací i fluffu viděl v 4E eberronských příručkách, tak stejně jsem za tu příručku rád. Je to dokonce první plnohodnotný campaign setting, co pro nějaký svět v dobách páté edice vyšel.
Ahoj, potřeboval bych zpětnou vazbu od hráčské (a hlavně PJovské) komunity, proto jdu s kůží na trh a poodhalím záměr tak dalece, jak si troufnu, abych ho úplně nevykecal, ale šlo to už nějak komentovat :)
Několik let plánujeme vytvoření produktu pro Role-Play pen&paper hry typu DnD. Chceme zkusit dělat něco, co nás baví a asi máme konečně i dobré materiální zázemí na rozjezd. Aktuálně jsme dali dohromady nějaký kapitál na hezkou grafiku, ale než ty prachy spláchneme do kanálu a vytapetujeme si tím záchody, rád bych znal názor i tady na kostce :)
Má podle vás šanci na úspěch produkt, který:
1) by podporoval rychlou filtraci = operativní přivádění postav, monster, předmětů, zápletek a prostředí do hry i tvorbu celého dobrodružství (PJ potřebuje reagovat na vývoj hry, sáhne a vytáhne na stůl něco, co na místo v ději patří a má to celkem i myšlenku případně i vzájemné vazby...)
2) produkt je fyzický
3) využívá i hloupé technologie (lze přidávat zápisy/komentáře/statistiky/vazby do appky a vyvolat na displeji hloupého telefonu nebo tabletu)
ALE:
A) postavy/monstra/.. nebudou mít na fyzické variantě číselné statistiky (osobně máme třeba rádi FATE a nepotřebujeme všechny ty DnD statistiky vidět, chceme to raději "HEZKÉ" nežli technické)
B) appka bude placená na měsíční bázi (aby bylo na provoz serverů, rozvoj a podporu)
C) potvůrky a zápletky ve fyzických verzích by přicházely v tematických sadách (chceme pěkné zpracování, takže nebudou úplně levné)
D) bylo by to v první vlně pouze anglicky..
My něco takového ke hře hledali pro naše home-brew hry, protože skupina se VŽDY vydá jinam, než co má PJ připravené a na bravurní improvizaci býváme moc opilí...
Na kickstrarteru jsem naší vizi podobný produkt nikde zatím neviděl (ale příbuzné záměry tam jsou a některé byly dokonce podpořeny, nicméně vše to cílí hlavně na USA a pravidelné hráče).
OTÁZKY:
Nepředběhl nás už někdo? Neexistuje už dávno něco takového? (nedržíme zrovna prst na tepu herní doby)
Máte pocit, že byste využili náš mlhou zastřený produkt při vašich dobrodružstvích vy osobně?
Byli byste ochotni si něco podobného koupit?
Myslím, že toto má istý potenciál, lebo ako asymetrická stolovka je ROOT proste super. Som však zvedavý, či si u nás (a uvás :) )nájde táto RPG hra svoju komunitu (či nedopadne ako Mouse Guard.
https://www.kickstarter.com/projects/magpiegames/root-the-tabletop-roleplaying-game?ref=8vxfj8&utm_source=jellop&ja=z2aimakj&utm_term=060.ja&utm_content=Root_roleplaying-CL02&utm_medium=facebook&fbclid=IwAR119rwdbIrba0oScXidLpU_x95bomiCnLzBCLTj2z_Q5wS6jEXVIebjhMM&utm_campaign=1571381519755.owxi
... a ak by sa nejaký vydavateľstvo odhodlalo preložiť to do češtiny - bolo by to ešte viac super :D
Co nevidět se pustím do překladu startovací krabice následovníka Cyberpunku 2020 jménem Cyberpunk RED. Asi netřeba připomínat, že v dubnu vychází Cyberpunk 2077, který budou tahle pravidla doplňovat (a jsou defacto jeho prequelem) a jejich plná verze nepřekvapivě vyjde zhruba ve stejnou dobu (i když to ještě není ofiko potvrzené). Recenze jsou vesměs pozitivní a autoři to údajně vzali za správný konec, stejně jako kdysi DnD 5E. Po releasu hry by se tak mohl čekat nárůst fanouškovský základny celýho žánru, která si bude chtít zahrát i TTRPG.
Jelikož nejsem diehard fan cyberpunku, rád bych si ujasnil některá východiska překladu, tak mi s tím snad pomůžete. 1) Název hry jako takový překládat samozřejmě nebudu, takže Cyberpunk RED. 2) slovo cyber jinak budu převádět na kyber, takže kyberware, kyberkončetiny, kybersvět apod. Mám za to, že cyberkončetina by vypadala jako podivný mišmaš. 3) To mě vede k tomu, jak přepisovat slovo cyberpunk jako oslovení hráčské postavy, nikoliv žánru. Nechávat v originále by šlo, ale bude to vypadat divně. Kyberpunk to samé. Líbil by se vám "kyberpankáč"? Přijde mi to logický, i když si na to možná čtenář bude muset zvyknout.
Jinak po startovacích pravidlech přeložím i úvodní oneshot, a pokud mě to bude bavit, tak do budoucna i kompletní pravidla, která by se samozřejmě sladila s terminologií z překladu videohry, až vyjde.
V návaznosti na dřívější narážky otevírám diskusi na téma toho, co všechno je ukryto v RPG hrách, aniž by to bylo zjevné na první přečtení či první zahrání. Jsou věci, které v RPG objevíte až časem? Se získanou zkušeností? Nebo jsou to jenom takové řeči?
Zdravím
Napadlo mě že by se to někomu mohlo hodit nějakému DM mě se na to práší doma a zabírá to místo nevhodný dárek bohužel používám jiné mapy a nepasují k sobě použil jsem to jen 2x takže jako nové cena v obchodě 1850 já to prodám za 900 ideálně osobní předání ale je to o domluvě vic info o produktu Zde ( základní sada )
Končina je další české rpg. Na oficiální webu jsou ke stažení všechny tři základní knihy (Svět, Pravidla, Dovednosti). Základní přiručky by měli být zdarma, včetně aktualizací. Za další materiály ke hře by se měli platit drobné částky.
Dobrý den obracím se na vás s prosbou zde na kostce protože už mi dochází možnosti a myslím že bych tu mohl uspět
Mám doma všechny knihy od R.A.Salvatore snažím se udělat kompletní sbírku ale bohužel mi jedna jeho série chybí a nemůžu ji absolutně sehnat konkrétně kniha s názvem Forgotten Realms - tisíc orků ze série Lovcovy čepele ... bohužel tento první díl se už nedá koupit a nakladatelství dotisk neplánuje další dva díly se dají koupit ale bez prvního to nemá smysl
Chci se tedy zeptat jestli nemá někdo tento konkrétní díl doma a už ho nechce že bych ho odkoupil případně koupím celou sérii Lovcovy čepele na ceně se určitě dohodneme
Být občanem Alfa Komplexu je zábava. Počítač to říká, a Počítač je váš Přítel. Recenze potrhlé, humorné a zároveň dystopické RPG s víc jak dvacetiletou historií...
Nevím, jestli jste to někdo zaznamenali, ale Wizardi (a pár dalších) spolu se starými pravidly oprášili i starou klasiku a upravili ji pro tablet atd. včetně datadisků a nových postav.
Mám v hlavě takový projekt, vzal bych Chrochtův překlad téhle kampaně (mám svolení), převedl ho s pomocí internetu, případně místní komunity do pravidel 5e (teď vychází konverze na kickstartru, kterou jsem backnul) a následně převedl do 5e layoutu a poslal mezi lidi.
Tady na ukázku hrubé preview, jak by to vypadalo. Berte to prosím jako nástřel, nic není definitní.
A moje otázka zní, jestli by o to byl vůbec zájem. Myslím ale, že až vyjde JaD, tak bude po takových věcech hlad. Já osobně jsem tenhle modul ještě nehrál, ale četl jsem ho a údajně se jedná o jeden z nejlepších pro 3.5, ne-li jeden z nejlepších vůbec.
Ja viem - je to zákerná, zlá a hlúpa otázka. Ide iba o to, či mám investovať svoje financie a najmä čas (na naštudovanie) Myší hlídky, alebo si mám radšej počkať na JaD. Nechcem po polroku - roku znova začať riešiť iný systém. (už som to totiž robil.... naštudoval som DrD2, len aby som zistil, že mi nevyhovuje a hladám niečo lepšie... /zatial hrám s jednou partiou Parhfinder/
Prodám sadu základních příruček a doplňků k legendární hře na hrdiny (RPG hře) Dungeons and Dragons (5. edice).
Nehráno, v perfektním stavu, jen jednou přečteno. Osobní předání Praha nebo Plzeň, poštou kamkoli.
Dungeons and Dragons Starter Set - 400,- Kč
Player´s Guide - 700,- Kč
Dungeon Master´s Guide - 700,- Kč
Monster Manual - 700,- Kč
Tales from the Yawning Portal - 700,- Kč
Rise of Tiamat - 400,- Kč
V případě koupě všeho celková cena 2 600,- Kč (jednotlivě 2 900,- Kč)
zdravim kamos uz nehraje a nechal mi tu navic CZ vytistenou prirucku hrace ve stavu noveho nechtel by nekdo odkoupit kvalita je asi ve kvalite ucebnice :) nechal tisknout za 1500 :) proda za 999 plud posta :D
Brzy budeme mít dohraný tohle úvodní tažení (btw díky za překlad), tak by mě zajímalo, jaký z vydaných tažení je nejvhodnější hrát po něm. Aby to nebylo úplně někde jinde ať už náročností na přípravu nebo zážitkem pro hráče. LMoP je totiž naše první hra.
Chtěla bych se vás všech tady na kostce zeptat, jestli neznáte nějaký systém, který obsahuje propracovaná (ale ne zbytečně složitá) pravidla pro výrobu a vylepšování středověké výbavy (zbraně, zbroje). Především mám na mysli nemagické vylepšování a výrobu. Ráda bych se trochu vzdělala a viděla něco takového funkčního a smysluplného. Má vůbec smysl aby byla postava například kovář nebo plátnéř kromě levnějšího pořízení? Jediné, co mě napadá, je výbava na míru s drobným bonusem. Děkuji předem za každou odpověď.
Chcem sa spýtať, či majú tieto dve hry niečo spoločné. Viem, že Mice guard je hra na hrdinov a Mice and Mystics je stolová hra. Čo sa viac oplatí? - pre deti.
V létě se po delší době stavuji v ČR a rád bych si s kamarády zahrál nějakou hru na hrdiny. Naposledy jsem jim dělal pána jeskyně někdy před 20 lety, a byla to hra "Pán prstenů". Z dnešního pohledu tedy "old school" (i když samozřejmě ne tak old school jako původní D&D ze 70. let).
Za normálních okolností bych vzal něco jako Dungeon World nebo Swords & Wizardry, ale hru samozřejmě chci hrát v češtině a bojím se, že když budu mít všechny materiály v angličtině, budu pořád sklouzávat k anglické terminologii ("hoď si saving throw") a hledat česká slovíčka ("goblin má v ruce to... tenhle... axe"). Což nesnáším. Jediná obrana je mít většinu, ne-li všechny materiály v češtině.
Hledám doporučení, které by v ideální případě splňovaly následující:
„Na dobrodruhování je více než jen prolézání podzemí. Město obsahuje intriky a nebezpečí na řadu způsobů. Oplývá dobrodružstvími a nabízí nedostižné příležitosti a výzvy. Temné uličky, kypící cechovní domy, hlučné hostince, páchnoucí stoky a honosné paláce ukrývají tajemství k odhalení.“
Som začiatočník, takže moja otázka bude asi naivná. Ku ktorým RPG hrám existujú knihy zozbieraných dobrodružstiev. Viem, že DrD (Taria a spol.), k Pathfinder. Ale sú nejaké knihy k DrD2, k DnD5 - prípadne i iným? Ako sa volajú? Ďakujem
Půjde o sci-fi hru postavou na pravidlech Pathfinderu.
Datum vydání: srpen 2017
Píše: Take your favorite fantasy RPG to the stars! Set thousands of years in Pathfinder's future, Starfinder is a stand-alone roleplaying game evolved from the Pathfinder rules and designed to bring you a whole new universe of science fantasy adventures. Play alien races both new and familiar as you explore the mysteries of a weird galaxy. Will you be an android assassin fulfilling corporate contracts, or a plucky ratfolk mechanic? A spellhacking lashunta technomancer, or a rakish human pilot? Uncountable worlds are waiting for you and your intrepid crew!
The Starfinder line will include both a hardcover core rulebook and key hardcover rules supplements, as well as a monthly Starfinder Adventure Path that provides you with epic campaigns, expanded rules elements, and new monsters to battle. Best of all, Starfinder is designed to integrate easily with the Pathfinder roleplaying game, meaning your power-armored marine can still go toe to toe with orcs and dragons. So what are you waiting for? The galaxy needs you!
Studio White Wolf (tvůrce úspěšné hry World of Darkness) bylo jedním z prvních, kdo se chopili nabídky Wizards of the Coast vytvářet světy pro d20 System pod Open Game Licence. Tento článek si bere za úkol vám podat přehled jejich produkce v rámci jejich knižní linie Swords and Sorcery.
vytvoril som novu iOS appku pre D&D 5E dungeon mansterov na sledovanie bojovych encounterov. Mozete si ju stiahnut zadarmo z iTunes App storu: Encounter+. Velmi rad uvitam Vase postrehy a pripomienky :)
Píše: Wizards of the Coast has notified us that we may no longer sell or distribute their PDF products. Accordingly, after April 6 at 11:59 PM Pacific time, Wizards of the Coast PDFs will no longer be available for purchase on paizo.com; after noon on April 7, you will no longer be able to download Wizards of the Coast PDFs that you have already purchased, so please make sure you have downloaded all purchased PDFs by that time.
Pane jo... dlouho jsem tady nebyl. Pokud jsem tenhle inzerát špatně umístil tak se omlouvám a prosím o přesunutí. Rád bych nabídl k prodeji nějaké své staré knihy, které jsem už dlouho nehrál a zabírají mi příliš mnoho místa. Jde konkrétně o tyto:
World of Darkness
Rulebook
Asylum
Vampire: the Requiem
VII
Clanbook Daeva
Clanbook Mekhet
Clanbook Gangrel
Storytellers Screen
Werewolf: the Forsaken
Rulebook
Lore of the Forsaken
The Rage
The War against the Pure
Teritorries
Predators
Lodges: the Faithful
Lodges: the Splintered
Blasphemies
Hunting Ground: the Rockies
Tribes of the Moon
Blood of the Wolf
The Pure
Storytellers screen
V případě zájmu se mi ozvěte buď tady nebo na mailu (jindrich.zeman@yahoo.com).
Díky.
Hrajete miniatury? Možná by jste mi mohli poradit... Zajímalo by mě zda-li se dají kombinovat figurky ze starší série s novějšími, kmarád mi řekl, že ty starší figurky mají odlišné karty statistik než ty novější...
Recenze obvykle začíná tím, o čem je hra, které se kniha týká. Taky se často ve zkratce mluví o tom, kde se příběh odehrává jak to vypadá v tom světě, kde se Vaše postavy baví hraním si s meči, skřety a podobně. Tohle všechno já zkrátím. Takže teď vstaňte od stolu a podívejte se z okna. To, co vidíte, je to, co máte. Můžeme začít.
Může se to zdát jako trochu nadnesený titul vzhledem k tomu, že se jedná pouze od dobrodružství pro D&D. Ale když si uvědomíte, že většina oficiálně vydaných herních modulů vznikla právě k této hře, tak nakonec není až tak úplně od věci.
Sice nemam cely tyden nejak cas byt na internetu, ale vsiml jsem si ze existuje World of Warcraft Roleplaying Game v d20 od Sword&Sorcery. Mozna by se to nekterym MMORPG pozitivnim mohlo libit :) Zna to nekdo, jake to je? Jestli se to da opravdu hrat? ;)
Ahoj, chcela by som začať hrať DnD, pretože som na túto hru čítala plno zaujímavých recenzií a spojenie fantázie so stolnou hrou sa mi zdá úžasné.
Mám však menší problém a to, že neviem kde resp. s čím začať. Pravidlám už viac menej rozumiem, to som si na nete preštudovala, ale čo je dobré si kúpiť ako úplne prvú vec. Potrebujem tú základnú výbavu na hru. A ak mi poviete čo, môžete mi poradiť aj KDE to zohnať.
Never in the field of human conflict was so much owed by so many to so few.
Winston Churchill, 20. srpen 1940
Hrstka je hra vytvořená autorskou dvojicí Ecthelion^2 původně pro soutěž RPG kuchyně 2012. Dočkala se však přepracování, překladu do angličtiny a vychází pro ni doplňky. Zatím vše pouze v elektronické formě.
Píše: Hráči se v této hře ujmou role odvážných pilotů RAF během slavné Bitvy o Británii.
Hitlerovy nacistické hordy převálcovaly Evropu, roztrhaly Československo, Polsko si rozdělily s bolševiky a za pochodu rozdrtily Francii a britský expediční sbor. Po evakuaci u Dunquerqe nyní stojí Velká Británie osamocena v boji proti nestvůrnému režimu, zatímco na březích severní Francie připravují Němci vylodění do Anglie.
Postavy nastupují k letkám bránícím zoufale britská města a bojujícím o vzdušnou nadvládu ve chvíli, kdy se vše zdá ztraceno. Proti nim stojí doposud neporažená nacistická válečná mašinérie. Pokud letci selžou, Velká Británie padne. Jen málo z nich bude stát na konci této bitvy, protože ztráty jsou vysoké.
Tentokrát jsem objevil deskovkový kousek od Paiza - Pathfinder Adventure Card Game: Rise of the Runelords - Base Set.
Podle BGG je to hodně čerstvý kousek (upřesňuji novinka z GenConu 2013), zatím hodnocený hlavně fanoušky (pouhých 17 hodnocení na průměru přes 8/10). Podle popisu je to deck-buildingová karetní hra (jako třeba Dominion, Thunderstone), podle označení je to základní sada, takže to spíš vypadá více jako Living Card Games (Netrunner, AGOT, LOTR, CoC...).
Hra je plně kooperativní pro 1-4 hráče, s rozšířením až pro 6 hráčů. Každý hraje za 1 hrdinu - k dispozici jsou klasické archetypy válečník, zloděj, kouzelník, bard, kněz a další přibývají v rozšířeních - paladin, druid, barbar... V průběhu hry se dají získávat spojenci, najít nové zbraně, kouzla a další vybavení. Cílem je najít hlavní nepřítele a zabít ho.
Dohromady to působí hodně jako kartičkové vymlacovaní podzemí, takže přímá konkurence pro DnD Board Game od WoTC, mixnutý se sběratelskými prvky LCG od FFG - náhoda? ;-)
leží mi tu doma pathfinder a blackmoor (CB, players guide a The redwood scar) a je to škoda. Přítel se v hraní přesunul někam jinam...Knihy jsou ve velmi dobrém stavu.
Bylo by dost lidí? Byl by altar ochoten a schopen do toho jít? A je to vůbec uskutečnitelné?
Vše o tomto možném projektu. Začalo to v Diskusi o DrD 2 táá dýý dáá dýý dá píše: tak proc nevydat cesky preklad Pathfinderu. Nevyslo by to levneji nez DnD? alef0 píše: To je dobrá otázka! Aká by bola koncová cena? Plnofarebná 600 stranová nemecká mutácia základnej príručky stojí 50 eúr (1200 CZK). Bouchi píše: Velmi hruby odhad mi dal priblizne tutez cenu pro ceskou mutaci (respektive o neco vyssi, protoze odhad jsem delal pro paperback, hardback je drazsi na vyrobu, tedy i na prodej.) Ale do toho by Altar nesel, protoze jen naklady na tisk by byly pres pul milionu, takove rezervy fakt nemame a banka na takovy projekt ani nahodou nepujci.
V rámci radostného ošiaľu z doručených príručiek k Fate Core a Fate Accelerated som sa pustil do prekladu tej menšej príručky a na 99% ho dokončil.
Rád uvítam pripomienky, najmä k prekladovému kľúču, ale samozrejme aj akékoľvek iné.
Práve prebieha okno korektúr, ktoré potrvá do konca mesiaca, po ktorom by som preklad vysádzal v PDF, zverejnil na webe a tiež priložil k ďalšiemu číslu Drakkaru.
Priebeh úprav môžete pozorovať na projektovej stránke na GitHube alebo v primárnej diskusii na RPGFóre.
Většina hráčů hraje RPG kvůli zážitku z odehrávaného dobrodružsví. Mimo dobrodružsví vytvořených na koleně DM vychází i mnohá veřejně. Co si o těchto dobrodružsvích myslíte? U jakého publikovaného dobrodružsví jste zažili nejvíc zábavy? A jaké bylo nejhorší? A předně, co by mělo mít správné dobrodružsví a co by naopak mít nemělo?
Podle autora recenze jedno z nejlepších herních prostředí v systému d20, které nezapře evropský původ. Vžijte se do kůže andělů, pomáhajících Evropě roku 2654.
Vyzkoušeli jste někdo už některý z těchto produktů?
Díval jsem se na to a asi bych využil ty figurky, ale jinak mi to přijde jako "ždímání peněz". Ale ty figurky...když už nejdou sehnat jinak.
Wizards of the Coast začínají roztáčet kola PR naplno a tak uvolnili první preview nové hry ze světa Star Wars. Přiznám se, že už dlouho jsem se na nic tak netěšil, neboť to vypadá opravdu úchvatně. Mnozí lidé spekulují o tom, zda jde o testování půdy pro D&D 4e, ale to tentokrát nechme stranou a zaměřme se na odhalené prvky hry.
Ahoj, rád bych si zase zahrál World of Darkness, konkrétně upíry, ale nebráním se ani jiným nemrtvým z tohohle systému. Mám za sebou nějaké menší zkušenosti z předchozího hraní WoD a nerad bych s tím přestával jen proto, že se rozpadla grupa, ve které jsem hrál. Pokud hledáte nového hráče a rádi byste se o mě dozvěděli víc, kontaktujte mě na mail: MBlata@seznam.cz
Právě jsem na netu narazil na několik nových věcí: Halls of Undermountain - zaujalo mě to, ale 100stránek za 700 mi přijde vážně dost. Měl jste to už někdo v ruce? Oplatí se to? Dungeon Survival Handbook - Into the Unknown - nějaké názory k tomuhle?
No a nové tilesy - Cathedral of Chaos - bez těch dlouho nevydržím. Co vy na to? Díval jsem se na webu a jsou tam dvě plata tokenů. Což je asi dost mrháním nebo ne?
Vypadá to na nějakou pravidlově zjednodušenou verzi 3E, která slibuje (podle autorů tedy) filmovější boje, vyrovnané schopnosti a povolání, hladký běh hry atd.
Pokud znate: Hrali jste? Slyseli jste? Nebo jste snad i vlastnikem? Co na to rikate, jak se vam to libi? Jste jinak velci priznivci DnD?
Pokud neznate:
Podivejte, co se nachazi v bedne. Pro vsechny pripady jeste jednou o co tedy jde: Je to kooperativni deskova hra. Ze neznate pravidla? Ale omyl, vzdyt jste hrali DnD. Takze si kazdy vezmete jednu postavu: figther, rogue, ranger... Kazda postava ma nejake AC, HP.. at-will, daily a utility powers. A nechybi d20. Dnesnim cilem bude najit nejaky ztraceny poklad, ktery je v nejake kobce, takze at to nezdrzujeme, tak tady je vchod. Prave jsme tam vsichni vezli, takze kde chcete kdo stat?
Tak jste v dungeonu, kde jsou chodby, poklady, pasti a prisery + samozdrejme hlavni mistnost s pokladem a hromadou potvor. Cilem je vetsinou vsechno pozabijet, aniz u toho nektera z postav zemre. Proste jako vzdycky.
Co na to rikate? Zni vam to jako zahada, proc se WotC pokousi vydat neco tak "noveho"? Nebo je to konecne krok tim spravnym smerem a z DnD se definitivne stala deskovka?
Další DnD hry, tentokrát už nejenom random dungeon:
urcite tu stejna otazka padla uz opakovane, ale nenasel jsem rozumnou odpoved tak se radeji zeptam. Jsme skupinka dospelych, ktera si po dlouhe dobe zahrat nejake to RPG. 3/4 z nas v praveku hrali (DnD/DrD), pravidla si samozrejme nikdo nepamatuje. Hledame tedy nejakou orezanou verzi RPG, ve ktere tvorbou postavy nestravime cele odpoledne a ktera je sice hodne zjednodusena, ale funkcni. Kdyz nas to i po letech zacne bavit, tak se samozrejme presuneme k necemu sofistikovanejsimu, ale do zacatku proste nechceme studovat kvuli jednomu odpolednoveceru nekolikaset strankove prirucky.
Mate nejake doporuceni? Cestina je vyhodou nebot ne vsichni umi radne anglicky, ale s tim si kdyztak poradime.
Jinak co si o této hře myslíte? Vypadá podobně jako F3 a ten se zdál někomu jako velkej propadák z celé Fallout série.
Budete kupovat? Nebo už máte koupeno?
S rozsáhlou rytířskou ságou "Hra o trůny" vtrhnul do stojatých vod fantasy spisovatel G.R.R. Martin v roce 1996. V Čechách zatím vyšly první tři knihy rozdělené do 6 rozměrných svazků. Čtvrtý díl, "A Feast for Crows" snad můžeme čekat letos. Anglicky už je v prodeji. O knize či knihách jako takových se tu rozšiřovat nebudu. K těm se vrátím v recenzích, až si je připomenu a znovu přečtu. Každopádně překvapivě brutální chování autora k postavám, které považujete za ústřední protagonisty, je v poslední době ve fantasy více než nezvyklé. Jestli bude autor pokračovat tímto tempem, zajímalo by mě, kdo vlastně bude vystupovat v posledních dílech.
Vývojář Star Wars Saga Edition si řekl, že bude pokračovat ve vývoji pravidel. Nová pravidla označuje kodem E20. A navíc nabízí, že každý může být součástí vývojářského týmu.
zdravim. rad bych se zeptal - narazil jsem na tuhle vec (D20 modern - apocalypse) - je to samostatna hra nebo jsou k tomu treba i nejaka zakladni pravidla? plati i pro d20 urban arcana a podobne. diky
In a Wicked Age ale jednoduchá, ale dobre premyslená hra pre poviedkové hranie v žánri sword & sorcery. Každý príbeh, ktorý zaberá jedno sedenie, ukazuje silné postavy, ktoré sa musia postaviť proti sebe. Šesť vlastností, ktoré priamo naznačujú spôsob správania postavy, drsná mechanika pre akékoľvek konflikty, ktorých dĺžka je obmedzená na tri kolá a jednoduchý systém dlhov s odmeňovaním postáv, ktoré sa dokážu postaviť silnejším protivníkom.
Prostredie, zápletka i postavy sa pred každou poviedkou určujú kombináciou náhody a spoločnej dohody za pomoci veštieb, t. j. zoznamov príbehotvorných elementov.
Hrál jsem si tuhle s internetem a koukám - v České republice je uvedena společnost vydávající RPG - Manticore Productions s adresou PO Box 38, Posta Praha 416, Praha 4 (Czech Republic). Nesnažte se, jde o starý seznam firma už neexistuje. Ale díval jsem se, co vydali - a překvapení se dostavilo - Waste World (1997). Hra je samozřejmě anglicky a jde o postapokalyptické RPG z daleké budoucnosti.
Autorem taky není čech, ale Billy King (autor Trollslayera). Ale přesto - napsáno v Praze, s obálkou od české ilustrátorky je tak trochu české? Nebo ne?
Ahoj , nevíte někdo něco o týhle hře ?
vypadáto jako postapokaliptický DnD , ví někdo něco bližšího ?
a koupíte si ji ?
Vyjde 19 října 2010
budeto v krabici
karty síly proměny
balíček karet síly proměny
character sheety
oboustrané mapy
Baíček karet kořistí
kniha o 160 stránkách pro hrače i DM
Píše: Ako to, že si sa nechal zlákať na toto svinstvo? Ach, áno, peniaze. Kopa peňazí. Povedali ti, že na tých, ktorým sa podarí poraziť Strigôňa, čaká odmena – taká obrovská, že ťa na dlhý čas zbaví problémov. Suma, ktorá ti konečne umožní usadiť sa a zabudnúť na toto nekonečné bezcieľne putovanie.
Je zvláštne, že prvá myšlienka, ktorá ti napadla, bola „Ak sa to niekomu nepodarí, znamená to len viac peňazí, ktoré mi zvýšia.“ Ešte zvláštnejšia bola druhá myšlienka „Som si istý, že ostatní myslia na to isté.“
Každá z postáv je róninom, ktorý spravil životnú chybu kvôli ktorej stratil pána a stal sa vyvrheľom spoločnosti. Ich život už nemá zmysel, a jedinou -- skutočne jedinou -- šancou ako ho napraviť, je vydať sa na samovražednú výpravu a pokúsiť sa poraziť Strigôňa žijúceho v pevnosti na vrcholku hory Fudži. Strigôňa, ktorý je tou najhoršou a najzákernejšou bytosťou Japonska.
Dokážu si róninovia pomôcť i keď to nedokážu?
Každá z postáv má svoj temný osud, a úlohou hráčov je spoločne s ostatnými budovať atmosféru dôvery či zrady a v priebehu hry naznačovať spoluhráčom tajomstvá svojej postavy.
Minimalistické pravidlá sú netradičné a otvorene pracujú s tvorbou atmosféry, žánru a napätím medzi jednotou a zradou.
Strigôň z hory Fudži, ideálny pre hráčov, ktorí sa zaujímajú o alternatívne herné štýly a radi by si vyskúšali kolektívnu tvorbu príbehu je teraz dostupný i v slovenskom preklade.
Chci se zeptat, znáte nějakej systém určenej hlavně na akční scény, souboje, honičky a tak?
(představte si počítačovou střílečku, tak nějaký pravidla rpg, který by přímo podporovali tenhle typ hraní a dokázali ho navodit...rychlá akce, emoce, adrenalin,...)
Nebo jakékoliv typy-triky.
(vím o článku od siriena tady na d20tce + dobré používání hudby, ale něco dalšího?)
A nechci nějaký propracovaný soubojový systém alá DnD 4E (ten je skvělý, ale nění tak akční jak bych chtěl, je spíš taktický)
Napadli mě tak akorát WoDy...napadá někoho lepší systém?
„Mráz zalézající do morku kostí a další nebezpečí ohrožují průzkumníky sněžného království. Větrný hrob očekává každého, kdo přijde nepřipravený, jedno zda putuje polárními oblastmi, zasněženými horami, zamrzlým podzemím nebo Ledovými pustinami Propasti.“
Myslíte, že by to šlo takhle? Vím, že neumím psát články, proto čekám na pár rad, čím "článek" obohatit, ale prosím, nic zdlouhavého, má to být pro ty, co o RPG nikdy neslyšeli! Budu taky rád, když napíšete svou verzi, jak to vysvětlit.
Co Vy na to?
Je to už rok, co v mé schránce přistálo oznámení o uložení zásilky. Tenkrát to byla první objednávka příručky z amerického Amazonu a po zaplacení cla jsem z pošty přinesl Adventurer's Vault 2. Po roce držím v ruce příručku se stejným názvem doplnění pořadovou číslicí dvě.
Prichazi 4. edice ve svete vcelku popularniho RPG ve svete Battletechu. Pokud jste se stejne jako vyblbli pri soupani gigantickych robotu po hexovych mapach a taktickych orgiich, ktere predchazeli kazdou prestrelku, tak si prectete tato kratka Quickstart rules.
http://battletech.catalystgamelabs.com/downloads/A_Time_of_War_QSR_FINAL.pdf
Ja osobne jsem vzdycky svet Battletechu mel hodne rad a v posledni dobe jsem premyslel o nejakem RPG primo v nem, treba me pravidla zaujmou a umozni mi zahrat si mechawarriora bez toho, abych musel na svet roubovat nejaky genericky system:)
Máte hru. SR II třeba. Autor vydá novou hru - SR III. Přejdete na SR III a dává to smysl, protože se jedná vlastně o update IIky - přehlednější, obroušenější, plynulejší, ale stále tatáž hra.
Pak máte hru, která sice nějak drží návaznost, ale naprosto změnila některé prvky. 3WoD a 4WoD, třeba. Přešel jsem na 4WoD, protože, co si budem povídat, systém je elegantnější než ten předchozí. Ale co do fluffu a settingu stále mnohdy čerpám z 3WoDu, případně hraju čistě 3WoD jen s 4WoD systémem, protože mi v něčem přijde víc cool.
Ale už dýl přemýšlím o tom, proč někdo přejde na další hru, která je vlastně úplně jiná než ta "předchozí edice"? Konkrétně se teď mluví o napsání jakéhosi DrD2, které ale má vypadat zcela jinak než DrD1 (/+). DnD 3,5e a DnD 4e mi přijdou jako zcela odlišné hry, přesto spousta DnDčkařů přešla z 3,5 na 4e...
Proč? Resp mohli by mi ti z vás, kteří to udělali, napsat, co vás k tomu vedlo, jestli si zpětně myslíte že to bylo dobře (a proč) a jaké výhody a nevýhody v tom spatřujete?
Tento seznam je přehledem oznámených nebo vydaných produktů pro 4. edici D&D od jiných vydavatelů, obvykle díky GSL licenci. Seznam nemusí být vždy 100% aktuální, ale bude průběžně doplňován.
Dobry den,
nevim kam jinam s takovym dotazem. Rad bych zacal hrat s kamarady, nejvice materialu jsem nasel k verzi 3 a 3.5 no a ted take vysly pravidla 4E. Existuje nejake srovnani? Cim zacinat? a nechtel by se nekdo zbavit pravidel 3 a 3.5 edice?
Trvalo to třicet let od chvíle, kdy se Star Wars poprvé objevily v televizi a šest edic papírového RPG, než se herní zážitek přiblížil filmovému prožitku.
Tenhle článek měl být původně o My live with Master, ale při psaní jsem si uvědomil, že se týká tématu mnohem širšího a prakticky byl několikrát celý přepsán, než jsem konečně vystihl to co sem měl namysli
Green ronin na svěm fóru prosí fanoušky aby se vyjádřili co považují za samotné jádro Písně a knih a co by se mělo objevit a zavést v RPG. Většina lidí potvrzuje že drsnej bojovej systém, politika, smrtelnost... Co si myslíte vy?
Zřejmě jediné skutečně soupeřivé RPG, kde se zhostíte rolí vikingských válečníků a vydáte se ve jménu severských bohů na krvelačnou výpravu za kořistí...
Jak dopadne zkřížení dvou nejproslulejších RPG her vůbec z pera herního designéra, jenž odchází do herního důchodu? Bude z toho šílená dvouhlavá kráva nebo se skvostně spojí to nejlepší z obou světů?
Systém pravidel Tri-Stat stvořilo již zaniklé kanadské studio Guardians of Order, Inc. S jejich prací jsem se poprvé seznámil při zakoupení skvěle zvládnuté d20 verze knihy Hra o Trůny - A Game of Thrones d20 Based Open Gaming RPG. Když jsem začal jejich stránky dále zkoumat, narazil jsem na TriStat verzi AGOTu a pak už to byl jen krok ke stažení volně šiřitelného bloku základních pravidel Tri-Stat dX.
Já s družinou hrajeme na 2e. Kdybychom chtěli přejít na 3,5e, jaké jsou největší rozdíly mezi těmito systémy? Co se změnilo a co je stejné? Stojí to za to?
Amber Diceless RPG je systém síce už staršieho dáta, ale stále aktuálny. Kto pozná sériu 10 diel Rogera Zelazneho AMBER a chcel by v tomto prostredí začať hrať rolovú hru, mal by sa predovšetkým pozrieť na tento systém. Doporučujem najmä kvôli jednoduchosti a prepracovanosti!
Díky Gaimanovi, či Mievillovi je Urban Fantasy na vzestupu. A Dreaming Cities je asi nejlepší výceučelové Urban Fantasy herní prostředí. Tentokrát se na něj podrobně podíval Dalcor
Čím víc se tady objevuje nových non-d20 her a jejich rozborů a popisů, tím víc si kladu tuhle trochu rozvinutou otázku. "Co jednoho člověka nutí hledat stále nové a další systémy hraní? Jak je schopen všechny ty jednotlivé systémy vstřebat tak, aby se mu při hraní různých her nepletly? Co hráči - není trochu problém vždy s novými pravidly přešaltrovat jejich vnímání nové koncepce hry/ nových pravidel/?"
(Tohle prosím vás neberte vůbec jako rejpání zarytého zastánce jedněch pravidel, ale jako seriózní otázku. Díky.)
Herné prostredie a jedna z aplikácií vynikajúceho RPG systému Tri-Stat dX, konkrétne v žánri Urban Fantasy, čili Mestká fantasy. A bez okolkov vám prezradím, že výborná!
Minimalistická hra na hrdiny, určená pro ty večery, kdy je mozek příliš unavený, než aby byl schopen zabývat se přílišnými detaily. Risus je obzvlášť vhodný pro odlehčenou hru na jeden večer a postavu máte hotovou za pár vteřin...
V tomto článku se vám pokusím přestavit devět dle mého názoru nejvýraznějších vydavatelů doplňků pro systém D20. Třeba, až se jednou zmocníte mezinárodní platební karty, se vám to bude hodit při brouzdání po Amazonu.
Kdopak z Vás se kdy setkal (a hrál) ADnD Players Option, zvané po současném vzoru ADnD dvou-a-půlté edice. Jedná se o vrcholnou formu ADnD pracují s celou řadou mechanik (jako nákup schopností za body, 12 vlastností, iniciativa rozdělená do sekvencí a ne čísel, příležitostný útok, a pod.). V případě zájmu, udělám krátké seznámení s problematikou ;).
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více
<<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více
<<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více
<<